Reč po reč…IVAN STELJIĆ, trener odbojkašica PARTIZANA !

Ivanu Steljiću pripala je čast ali i obaveza da bude zapisan kao prvi trener ŽOK Partizan posle ponovnog izlaska ovog kluba na scenu.Specijalno za naš sajt Ivan nam je odgovorio na nekoliko pitanja koje smo mu postavili vezanih za rad i rezultate kluba a mi smo uvereni da će svojim znanjem i iskustvom na klupi doprineti da ŽOK Partizan za kratko vreme dođe tamo gde mu je i mesto.

1

Ivane, slušaju li devojke ? 🙂

-Devojke slušaju, osim kada ne slušaju, ali kako vreme prolazi privikamo se jedni na druge i sada je sve mnogo drugačije nego na pocetku..:)

Kako vidite dosadašnji deo sezone’Nema mnogo mesta za ocenu kvaliteta naše igre jer je liga takva kakva je ali, po Vama, da li Partizan može napredovati i ići sve do cilja koji je zacrtan?

-Partizan i te kako napreduje, iz razloga što prvi tim, usled zaista skromne Opštinske lige u kojoj učestvujemo, sredom ili četvrtkom tokom svake nedelje igra prijateljske utakmice sa ekipama koje su jedan ili pet rangova iznad nas. I  mogu vam reći da možemo da se pohvalimo da smo do sada izgubili svega 3 utakmice, za ova tri meseca, i to dve prijateljske utakmice od superligaških ekipa i jednu utakmicu od ekipe Srem iton-a, koja je prva na tabeli u Prvoj A ligi…

San svih nas koji smo oduševljeni ponovnim “nastankom” našeg kluba u ženskoj odbojci je , naravno, titula i primat u ovom sportu.Da li je realno da ovakav sastav i uz još neka pojačanja u budućnosti, može u najkraćem mogućem roku do tog sna ?

– Snovi se ostvaruju pa ćemo se potruditi da ispunimo ovaj san, koji je moram prizanti zajednički. Partizan će se već sledeće sezone silno pojačati, i uz perspektivnu mladost koju trenuntno imamo, i uz nadu da sledeće godine možemo stici konkursom do Prve A lige, mislim da sezona 2019/2020 može doneti istorijske trofeje ŽOK-u. Naravno do tada će trebati mnogo rada, disciplline, odricanja, podrške…ali, ne sumnjamo.

2

Spoj mladosti i iskustva je u timu.Možete li izaći na kraj sa “starim” a usmeriti na pravi put”mlađe”devojke iz tima ? 🙂

-Nije lako ni jedno, ni drugo… igrači poput Danijele Stojanović, Olge Raonić, Vanje Matić mnogo znače mladim igračima, i zaista je sjajno saradjivati sa njima, naravo osim u slučaju kad se ispostavi da su pogrešno naučene nekim stvarima. A onda je muka ispravljati takve “Drine” 🙂 A mladje igračice se trudimo da preusmerimo na pravi kolosek, i za sada je to dobra saradnja.

Uživate li Ivane u crno-belom i koliko sreće donosi činjenica da ste prvi trener od ponovnog postanka kluba?

-Ja sam 2011.godine bio član ekipe koja je, nakon 20 godina, donela titulu muškoj odbojci u crno beloj porodici. 20 godina pre toga, tj. 1991. Željko Tanasković je bio član ekipe koja je osvojila titulu prvaka tadašnje države…ništa se ne dešava slučajno 🙂 Istorija kaže da ćemo i zajedno doneti trofej ŽOk-u, i ja jedva čekam. Spreman sam, želim da dam svoj pečat svemu ovome i da ostanem upamćen kao trener koji je doneo istorijsku titulu ŽOK-u..

3

Publike imate više nego mnogi naši “jači” klubovi u JSDu 🙂 Da li momci dolaze da Vas bodre zbog lepote na terenu ili ljubavi prema klubu ? 🙂

-Ljubav prema klubu ne može da prestane, zato misim da momci prevashodno dolaze zbog toga. Da li dolaze jos zbog nečega, pitajte njih, ali svakako im hvala na tome sto su redovni i što dolaze da nas bodre, jer nam znači njihova podrška …

Šalu na stranu, koliko ta podrška znači? Grobari su uz Vas od početka.

-Podrška znači mnogo, neopisiva je!

4

Ima li neka pesma iz tog navijačkog repertoara koja vam je posebno draga ?
-Ja volim dosta pesama iz crno belog asortimana, ali mi je najdraza : Mi volimo, mi bodrimo…
 Poruka mladima koji žele da im odbojka bude sport kojim će se baviti?
-Odbojka je sport koji te uči da samo svojim kvalitetom možes pobediti protivnika, pobeda nikada ne dolazi guranjem i duelima sa protivnikom, povredom protivnika i sl…

Vaša poruka GROBARIMA ?

-Teška vremena prijatelju moj, al okreće se kolo sreće 🙂

Uz zahvalnost gospodinu Steljiću na ovom razgovoru, iskreno se nadamo da će sve rečeno uskoro biti i ostvareno a mi obećavamo našem treneru i odbojkašicama da ćemo kao sajt biti uz njih i u dobru i u zlu!

5