Real u strahu pred put za Beograd: Madriđani dostavili listu zahteva, traže čuvare 24 časa

I obezbeđenje iza klupe tokom cele utakmice

Svesni su u Realu šta su uradili na drugoj utakmici protiv Partizan Mozzart Beta. I te kako su svesni i šta ih čeka u Beogradu, kakva atmosfera u Areni. I nije im svejedno!

Štaviše, pred dolazak u prestonicu Srbije iz Madrida je stigla specijalna lista zahteva, kojoj je policija, kako pišu izraelski i španski mediji, izašla u susret.

Čelnici Reala žele, ukratko rečeno, da imaju pojačano obezbeđenje uz sebe od trenutka kada slete na surčinski aerodrom, pa dok ne odlete sa njega nazad za Španiju. Pa, bilo to posle treće ili četvrte utakmice.

Kako pišu strani mediji, taksativno navedeno, Real je tražio:

– Da autobus dočeka ekspediciju iz Madrida direktno na pisti, da bi se izbegao prolazak kroz terminal i eventualni susret sa navijačima Partizana;

– Stalnu policiju pratnju: od aerodroma do hotela, od hotela do arene i nazad, kako za treninge, tako i za utakmice, a onda i od hotela do aerodroma na povratku;

– Da bude pojačano obezbeđenje u hotelu tokom 24 časa;

– Da bude pojačano obezbeđenje za ekipu tokom utakmice, pogotovo da čuvara bude više nego uobičajeno iza Realove klupe.

Kako tvrde mediji, tim zahtevima madridskog kluba je udovoljeno i od strane Partizan Mozzart Beta i od strane policije i srpskih vlasti.

Jasno je da Španci i te kako zaziru od „dočeka“ u Beogradu, pogotovo tokom utakmice, iako Željko Obradović i čelnici kluba ovih dana uporno pokušavaju da stišaju tenzije i apeluju navijače da sportski, korektno, bez ijednog ekscesa isprate utakmicu u utorak. Jer, ako se dogodi i najmanji ispad, eventualna četvrta utakmica bi se igrala pred praznim tribinama, u šta ne treba sumnjati s obzirom na uticaj van terena koji imaju Madriđani.

Partizan će treći meč dočekati bez suspendovanih Kevina Pantera (dve utakmice) i Matijasa Lesora (jedna), dok je neizvesno da li će moći da nastupi Dante Egzum, kojeg je divljačkim nasrtajem povredio centar Reala Geršon Jabusele, za kojeg je evroligaška sezona završena. Pored njega, treću utakmicu preskočiće i Gabrijel Dek (jedan meč suspenzije). 

Originalni tekst Mozzart Sport