”Ratnik iz Malija” stigao u Beograd da potpiše za Partizan!

Svakog trenutka se iz Partizana očekuje informacija o zvaničnoj promociji.

Partizan je konačno rešio i pitanje pojačanja na krilnoj poziciji u napadu, posle odlaska kapitena Lazara Markovića.

Izbor je pao na nekadašnjeg fudbalera Lestera, Amijena, Trabzonspora, 26-godišnjeg internacionalca iz Malija – Fusenija Dijabatea.

Popularni ”ratnik iz Malija” je posle dvonedeljnih pregovora doputovao u Beograd na lekarske preglede, pa ako sve bude u redu već u četvrtak bi taj transfer trebalo da bude i ozvaničen.

Kako prenosi ”Telegraf”, i za ovaj transfer je ključnu ulogu odigrao novi trener Partizana Ilija Stolica, kome je jedan prijatelj iz igračkih dana predložio Dijabatea, a zatim su Miloš Vazura i Ivica Iliev preuzeli glavne uloge u pregovorima.

Zanimljivo, Dijabateov agent je legendarni fudbaler Mančester junajteda Mikael Silvestre sa kojim je tokom Partizanovih priprema u Sloveniji Ivica Iliev dugo pregovarao. Isti izvor navodi i da je trener Stolica obavio razgovor preko video poziva sa samim fudbalerom i uspeo je da ga zainteresuje za dolazak u Partizan.

Sada bi trebalo da je ostao onaj najlakši deo posla, ali dešava se da i u poslednjem trenutku dođe do obrta. Setite se samo ”slučaja Ngoj” prošlog leta…

Zato, dok se ne ozvaniči, još nije gotovo.

Originalni članak Sportske net