Rađa se ŽRK Partizan!

Stiže pravo osveženje na ženskom rukometnom nebu

Poslednjih nekoliko meseci svedoci smo veoma lepih scena sa rukometnih terena. Dvorane širom Srbije su bile pune, tražila se karta više od Vranja do Subotice, a vodile su se viteške borbe u završnicama Super i Super B lige.

I dalje borbe traju, prvenstva su ušla u finiš, a rukometni svet ne prestaje da priča o ispunjenim halama i povratku publike, koja nikada i nije prestala da voli ovaj sport.

Rukometni centri širom Srbije žive, bar kad je publika u pitanju. Prestonica je sve aktivnija, a iz godinu u godinu dvorane su ispunjenije. Derbi u muškoj konkurenciji već godinama nema kvalitet koji zaslužuje, ali su uprkos toj činjenici dvorane ispunjene i uvek okršaj večitih ima neku posebnu draž.

Kod dama je do ove sezone prestonica bila na aparatima za kiseonik, a onda je Crvena zvezda napravila bum. Stvorila sjajan tim, dovela nekoliko odličnih igračica, a potom osvojila prvi istorijski trofej. Crveno-bele dame imaju šansu da stignu i do duple krune, jer finalna serija plej-ofa startuje sutra. Tim sa Marakane je počeo da puni dvorane širom Srbije, a u subotu protiv Železničara će i Banjica posle dugo vremena biti ispunjena do poslednjeg mesta.

Godinama su se pitali ljubitelji rukometa zašto nema derbija u ženskoj konkurenciji, zašto nema crno-belih dama, a odgovor na ovo pitanje stiže ovog leta, jer se po svemu sudeći rađa ŽRK Partizan.

Kako se priča po rukometnim kuloarima Sportsko društvo Partizana je dalo dozvolu da se formira ženska rukometna sekcija i odmah se prionulo na posao. Još uvek je sve obavijeno velom tajni, ali dobro obavešteni izvori tvrde da se Partizan sprema da zatrese rukometno nebo, dovede sjajne igračice, reprezentativke i već naredne sezone pruži prestonici, ali i ostalim ljubiteljima rukometa, ono što je nedostajalo – večiti derbi dama. Za početak.

Originalni i čitav članak na: Sportski žurnal