Prvo obraćanje Nađa: “Moj kofer je pored vrata, igrači moraju da se promene!”

Nađ seče odmah!

Po prvi put se javnosti obratio Albert Nađ, novi šef struke Partizana koji je nasledio Igora Duljaja na čelu crno-belih i vodiće ekipu do kraja sezone. 

“Sve se dešavalo brzo. Imali smo lošu seriju utakmica, četiri poraza zaredom, tri poraza u prvenstvu i onaj u kupu. Oni koji vode klub su odlučili da se nešto promeni. Nadam se da su igrači spremni, da su svesni da je TSC prišao na četiri boda”, rekao je Albert Nađ.

Smatra da je najveći značaj igrača, da trener tu radi samo kao “servis”. 

“Igrači treba da promene. Oni su izvođači radova, kao i prethodni trener, mi smo u njihovoj službi. Oni su u psihološkom padu, ali su profesionalci i kao klub moramo da izađemo iz ove situacije. Niko nije očekivao četiri poraza zaredom”, rekao je Nađ. 

Možda dođe i do promene formacije. 

“Svako ima svoju filozofiju, pokušaćemo da protiv Vojvodine, koja je, u najboljem momentu od svih superligaških ekipa, što rezultatski, što kao tim. Imamo veoma tešku utakmicu ovde”, rekao je Nađ. 

Sveta Marković i Samed Baždar su povređeni.

Problemi postoje, što zbog kartona, što zbog povreda. Ekipa koja bude izašla, je najbolja ekipa koju ima Partizan“, rekao je Nađ.

Da li je Nađ maštao o klupi Partizana onog trenutka kada je postao trener? 

Želja je postojala, ali ne možeš da biraš momenat kad ćeš biti trener Partizana, već kad traže da napraviš nešto bolje nego što je bilo. Igor je učinio ogroman posao za tim, međutim, od prvog momenta sam stavio da je kofer odmah iza vrata. Rezultati te održavaju u životu“, rekao je Nađ. 

Smatra da najveću odgovornost na ovom mestu ima prema svom preminulom ocu. 

“Najveću odgovornost imam prema pokojnom ocu, koji mi je rekao da treba da idem na crno-belu stranu brda. Kada sam rastao, ispunjavao sam želje koje je on imao, bio sam i kapiten, reprezentativac, na moju žalost, nije dočekao da budem trener Partizana. Najveću dužnost imam prema njemu“, rekao je Nađ. 

Ko ga je sve zvao kada je postao trener crno-belih?

“Mnogo prijatelja, pod znacima navoda, me je zvalo. Pre svega, verujem u sebe. Poslušaću savet i kritiku od bilo koga, i od vas. Od svega toga možeš da izvučeš podatke i da napraviš krajnji cilj, a to je pobeda”, rekao je Nađ.

Odbrana je najveći problem crno-belih ove sezone. 

“Problem odbrane rešavamo od napada. Odozgo moramo. Protiv TSC-a smo bili dobri, da ne kažem odlični. Radili smo dobro, Natho je odradio kvalitetan posao koji niko nije očekivao. Nismo bili opasni u napadu protiv njih. Moramo sve to da iznivelišemo. Imamo te probleme, nisam odlučio, ali imam ideje u glavi koji tim će izaći. Imamo i Severinu sa povredom. Ono što znam, jeste da će početi ako bude spreman”, rekao je Nađ.

“Ja sam svestan, da ako ne pobedim pet utakmica, ne mogu da budem ovde sledeće sezone. Verujem u sebe, u tim i svoje saborce. Igrači su moji saborci. Njima govorim “za mnom”! Ako budemo stvorili poverenje i ako budemo ispunjavali zahteve, polazim od sebe, i ne dođemo do rezultata iz bilo kog razloga, moramo da stisnemo protivniku ruku“, rekao je Nađ.

Originalni tekst Sportske net