Prvi poraz u Grupi D Lige konferencija

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras na ”Alijanc Rivijeri” od domaće Nice rezultatom 2:1, pa sada obe ekipe imaju po osam bodova na vrhu tabele, ali sada je Nica prva jer ima bolji međusobni skor od Partizana.

Za sada ne znamo rasplet meča između Slovackog i Kelna, jer je taj meč odložen zbog nevremena, ali po svemu sudeći crno-beli će morati da traže možda i sva tri boda u poslednjem kolu pred praznim tribinama u Humskoj protiv Slovackog.

Kako se i očekivalo, Nica je brzo uspostavila terensku inicijativu, s obzirom da je večeras imala imperativ pobede posle velikog kiksa u prošlom kolu protiv Slovackog na svom terenu.

Imali su domaći znatno veći posed lopte tokom prvog poluvremena, a Partizan se opredelio da iz kontranapada ugrožava gol rivala. Umalo se crno-belima to i isplatilo u 16. minutu kada je Rikardov šut iskosa sa desne strane zaustavio golman Bulka, kao i tri minuta kasnije kada je Natho pronašao Meniga na levoj strani, a ovaj šutirao pored Dantea, ali i pored leve stative gola domaćih.

Crno-beli su u defanzivi dobro obavljali posao i nisu dozvoljavali rivalu neke ozbiljnije prilike za gol sve do 29. minuta, kada je Nikola Pepe savladao golmana Popovića. Sve se dogodilo posle centaršuta Brauimija sa leve strane, lopta je bila upućena ka Labordeu, ali je Vujačić uspeo da je izbije ka ivici kaznenog prostora, gde je Pepe brže reagovao od Fejse, uputio precizan šut u donji levi ugao gola nemoćnog Popovića – 1:0 za Nicu.

Mogli su domaći da dupliraju prednost u 39. minutu meča kada je Pepe sa leve strane poslao loptu ka Labordeu, koga je Urošević uspeo da omete da ne uputi bolji udarac ka Popoviću, a golman Partizana je na kraju tu loptu izbio u polje.

U poluvremenu, trener Partizana Gordan Petrić je ostavio Fejsu u svlačionici i na teren poslao Belića, očekivala se veća energija u igri Partizana na sredini terena, ali umesto toga Nica je bila još opasnija nego u prvom poluvremenu.

Tek što je počelo drugo poluvreme, nova velika opasnost po gol Partizana. Labord je primio loptu u kaznenom prostoru crno-belih, opet je bio u duelu sa Vujačićem, ali je iz okreta uspeo da uputi udarac i pogodi desnu stativu gola crno-belih!

Ređali su se napadi domaćeg tima, Partizan je bio potpuno bezopasan u prvih petnaestak minuta drugog poluvremena, pa je trener Petrić odlučio da u 61. minutu iz igre izvede i drugog defanzivnog vezistu, Hamidua Traorea, a na teren pošalje napadača Andriju Pavlovića. Nešto slično je uradio i za vikend protiv Javora, kada je Pavlović zamenio Belića i to se nije isplatilo crno-belima koji su posle toga primili još dva gola i prokockali pobedu.

Dva minuta nova opasnost po gol Partizana posle kiksa Belića na sredini terena, Labord je protutnjao u kazneni prostor, ali ga je Belić stigao i izbio loptu u korner. Tražili su domaći penal, ali ga nisu dobili, vezista Partizana je startovao na loptu.

Ono što je Partizanu možda i najviše nedostajalo jeste prepoznatljiva energija Dijabatea koga je Petrić zamenio u 71. minutu i na teren poslao Lutovca, a ušao je i Terzić umesto Meniga, pa je Partizan dobio svežinu i na obe krilne pozicije.

I već u 72. minutu Partizan je mogao da ugrozi gol domaćih, prva veća opasnost pred golom Nice, ali Rikardo i Pavlović su se spetljali na ivici kaznenog prostora, Pavlović je verovatno očekivao šut Rikarda, on je umesto toga dodao njemu loptu i – pogrešio.

Ali, to je bila samo najava onoga što je usledilo već u 74. minutu! Urošević je sa leve strane poslao loptu na ivicu kaznenog prostora gde su opet delovali i Rikardo i Pavlović. Ovoga puta Pavlović asistira za Rikarda, a najbolji strelac crno-belih pogađa donji levi ugao gola golmana Bulke – 1:1!

Kratko je trajala radost Partizana, jer Nica samo tri minuta kasnije vraća rezultatsku prednost. Imali su domai i sreće u ovoj situaciji, jer je lopta pogodila Belića posle šuta Lemine iskosa sa leve strane i prevarila Popovića – 2:1.

Pokušao je trener Petrić i uvođenjem Baždara da učini nešto više u finišu, a Partizan je u nadoknadi vremena mogao i do penala, kada je Urošević oboren u kaznenom prostoru Nice, ali sudija je umesto penala dosudio ofsajd kapitena Partizana!

Ostalo je 2:1 za Nicu, pa tabela Grupe D u ovom trenutku izgleda ovako: Nica 8 (gol razlika 6:5), Partizan 8 (gol razlika 8:6), Keln 4 (meč manje), Slovacko 4 (meč manje).

Originalni članak Sportske net