Profesor dobio tabloid na sudu – Vuletić: “Neka se pripreme medijski informerski Max Luburić Vučićević i ostala žgadija, od Objektiva do Novosti”

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik Partizana, objavio je ove srede da je dobio prvostepenu sudsku presudu Višeg suda u Beogradu protiv glavnog urednika “Srpskog telegrafa” Milana Lađevića, odgovornog urednika ovog tabloida Dražena Ostojića, te odgovornog urednika internet portala “Republika.rs”.

Ovaj dnevni list je objavljivao čitav niz skandaloznih naslova koji su potvrđeni kao kao lažni i falsifikovani.

Od 29. do 31. marta 2018. godine su u ovom tabolidu objavljena tri teksta sa naslovima „Srpski telegraf otkriva šokantne poruke: gej afera u vrhu Partizana!“, „Legende Partizana o aferi u Humskoj: oterajte gej pedofila!“ i „Država reaguje na naše pisanje: gej pedofil ide na sud“.

Vuletiću će morati da isplate iznos od 150 hiljada dinara zbog povrede dostojanstva ličnosti – časti i ugleda, kao i povrede prava na pretpostavku nevinosti nastalih objavljivanjem ovih neistinitih informacija.

U presudi se navodi i da je ovaj list od izvora dobio ‘skrinšotove’ prepiska sa Instagram naloga u vlasništvu tužioca (Vuletića prim. aut.), a da su te slike bile falskifikovane i da nisu predstavljale komunikaciju koju je tužilac zapravo vodio.

Objavljene informacije da je „pedofil“ i da je u zamenu za seksualne usluge studantada ‘sređivao’ ispit, kao i da koristi narkotike su utvrđene kao neistinite.

Podsetimo, sredinom marta je sličan slučaj privukao veliku pažnju javnosti jer je nakon četiri godine suđenja Viši su u Beogradu doneo pravosnažnu presudu po kojoj je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević povredio čast i ugled novinarke Jelene Obućine.

Originalni članak: Nova S