Predrag Saša Danilović u poseti Čačku!

Crvena zvezda i Partizan moraju da imaju normalne odnose, izjavio je jedini kandidat za predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

fzrktkqturbxy83owe0mty3yjfkndq2mdq0ywfkmmy3ytuzzdnmn2i1os5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

On je tokom posete Čačku rekao da će odnos dva najveća kluba u zemlji biti u fokusu njegovog interesovanja ukoliko bude izabran za prvog čoveka košarkaške organizacije.

Smatram da postoje svi uslovi za normalne odnose između ova dva kluba. Razgovarao sam sa gospodinom Čovićem, što je i normalno jer je on predsednik jednog velikog kluba, a razgovarao sam i sa ljudima iz Partizana i mislim da neke stavove koji su u prošlosti pravili probleme možemo prevazići i imati zajedniči cilj, a to je razvoj srpske košarke – izjavio je Danilović.

On je novinarima rekao da je kao jedini kandidat za predsednika KSS već obavio razgovore sa ljudima iz vlasti, kao i sa pojedincima iz srpske košarke čije ime, kako je naglasio, nešto znači u ovom sportu i da je dobio njihovu podršku.

Marko Ivanović i Danilović

Danilović se osvrnuo i na problem propadanja nekadašnjih košarkaških centara u unutrašnjosti.

To je problem na koji ne može samo savez da utiče. On mora da pruži podršku, bilo materijalnu bilo lobiranjem, ali glavnu odgovornost snose klubovi. Smatram da svako treba da preuzme svoju odgovornost. Savez ne može da napravi igrača. Pored toga, treba videti na koji način može da se unapredi Košarkaška liga Srbije, što će dodatno uticati na razvoj igrača. Svesni smo toga da naša liga nije jaka, a može se poboljšati samo uz pomoć lokalnih samouprava i naravno saveza. Da bi KLS bila jaka i moraju ojačati klubovi – naglasio je nekadašnji proslavljeni reprezentativac.

Direktor KK Borac Marko Ivanović poželeo je Daniloviću da dugo i uspešno obavlja funkciju na koju će gotovo izvesno biti izabran 15. decembra.