Pre tačno 50 godina Partizan je bio najbogatiji tim! Imali su najbolje igrače Evrope i 41 milion na računu!

Fudbalska liga bivše Jugoslavije tih 60.tih godina 20 veka bila je izuzetno jaka.

Posebno je prednjačio Partizan koji je igrao ozbiljan fudbal i vladao ligom SFRJ sa četiri titule u pet godina i odličnjim igrama na evropskoj sceni gde je u sezoni 1965/66 stigao do finala Kupa Šampiona.

Nije ni čudo što je 1967. pred start sezone važio za najbogatiji klub u SFRJ jer je doveo dvojicu vrhunski ljudi sportskog direktora Bobu Mihajlovića i trenera Stjepana Bobeka nekadašnju zvezdu kluba.

Bobek je prethodno vodio Panatinaikos i osvajao titule šampiona i Kupove Grčke.

Zato nije ni čudo što je tada beogradski Tempo uradio intervju sa Bobijem Mihajloviće.

Intervju je bio van vremenski za današnje uslove jer je Mihajlović odgovorao na pitanja koja su tada bila normalna, a danas deluju čudno i teško bi neki funkcioner pričao o tome.

On je otkrio da su fudbaleri Partizana ostavili dobar utisak, da će uskoro izbaciti novog igrača iz omladinske škole i vinuti ga u visine, radilo se o Mikanu Petroviću.

Na otvoreno pitanje koji mu se fudbaler najviše dopada po stilu igre odgovorio je kao iz topa Blagoje Paunović, i dodao da mora da dostigne klasu Fahrudina Jusufija.

Otvoreno pitanje je bilo i o sukobu između trenera Stjepana Bobeka i golmana Ivana Ćurkovića koji je rekao da je trener previše skup za Partizan, a Mihajlović je otvoreno rekao:

– Nije uvek baš sve tako kao što piše u novinama! Ćure nije tako rekao, niti je tako mislio, dakle – nema ni spora …

– Naprotiv, Bobek je oduševljen Ćurkovićevim kvalitetima i smatra da će još u toku ove godine biti golman broj 1 u našoj zemlji. Naročito mu se dopada njegov refleks koji nije ništa slabiji od Bearinog. Jedino ne valja – što je sve dobro…

Jedno od pitanja je bilo o stambenoj situaciji u Partizanu, kao i o finansijama jer je Partizan po rezervama bio najbogatiji klub u Jugoslaviji.

– Izvrsna! Uglavnom svi imaju stanove i ovih dana izvršićemo premeštaj, kad nam Radoslav Bečejac isprazni svoj. Do idućeg prelaznog roka nećemo imati stambenih teškoća.

– I finansijska situacija je dobra. Tako, na primer, 3. avgusta naš saldo je iznosio 41,748.187 starih dinara. Mislim da to nije loše na kraju mrtve sezone, a pre odlaska na turneju koja, takode, treba da nam donese dosta para …

– Jedino ne valja – što je sve dobro. A to je loš predznak! – završio je sportski direktor Partizana Boba Mihajlović.