Povreda je prošlost, sad su na redu golovi

Gotovo dva puna meseca prošla su od kad se Mateus Saldanja poslednji put našao u startnoj postavi. Bilo je to 9. marta na meču protiv Crvene zvezde koji je završen 2:2, a Brazilac bio strelac, posle čega je propustio šest vezanih utakmica u Mozzart Bet Superligi.

Mnogo je Brazilac u svom punom sjaju nedostajao ekipi trenera Igora Duljaja, jer da je najbolji strelac Parnog valjka bio na raspolaganju stručnom štabu sigurno bi i rezultati ovog proleća  bili bolji. Njegovi golovi su nešto što diže ekipu i što ju je održavalo na čelu superligaške tabele. Ali povreda je bila jača.

U proteklih 10 dana Saldanja je odigrao 24 minuta na 173. večitom derbiju i još 18 u polufinala nacionalnog Kupa protiv istog rivala, a protiv TSC-a je konačno ponovo bio starter.

Međutim, dvomesečna pauza je ostavila traga na Brazilca, koji, evidentno je to, još nije dovoljno fizički spreman, ali kod njega je primetna želja da pomogne ekipi. Potrebno mu je samo da probije led i tada će sve bit mnogo lakše.

Njegovi golovi su potrebni ekipi u borbi za Ligu šampiona, a prvi sledeći bi mogao da postigne, nadaju se to navijači, ali i sam Saldanja već u četvrtak, 2. maja na meču protiv Vojvodine.

Nadamo se da će tako biti.

Zvanični sajt FK PARTIZAN