POSLE ROVOVSKE BORBE – Pobeda na startu

Košarkaši Partizana, uspešno su započeli takmičenje na turniru u Laktašima povodom 50. godina Igokee. Izabranici Željka Obradovića su u neizvesnoj završnici pobedili Hapoel iz Jerusalima 86:81 . Obe ekipe su imale dobre trenutke, a crno beli se tu bolje snašli za trijumf podigavši nivo igre u drugom poluvremenu.

Crno-beli su krenuli u petorci Panter, Ponitka, Trifunović, Ledej i Koprivica.

Trojkom su crno beli otvorili susret. Prvi poeni za Hapoel su takođe bili za tri. Izabranici Željka Obradovića su odmah želeli da nametnu svoj ritam. Izraelci su, pak, uspevali da drže priključak. Partizan se pri kraju prve deonice odlepio na +9 (27:18) a sa 30:20 odlaze na odmor.

Hapoel je napadački bolje počeo drugi period u pokušaju da stigne rezultat. Sa 13:3 nakon pet minuta stigli su do izjednačenja 33:33 a crno-beli prekinuli prazan hod bez koša. Efikasnom četvrtinom je Hapoel i preuzeo vođstvo 40:36 ubacivši Partizanu 20 poena za osam minuta.

Sa 27:13 je Hapoel rešio drugi period i na odmor otišao sa +4 (47:43). Partizan je poenima otvorio drugo poluvreme. I tokom ove deonice se vodila neizvesna borba a ekipe se menjale u vođstvu. Hapoel je imao 66:65 pred poslednji kvartal.

Sa 6:0 su ga i otvorili. Tek posle dva minuta je Partizan postigao koš. Serijom 7:0 su crno beli stigli do 72:72 na 5 minuta do kraja. Utakmica je neprestano obilovala preokretima pa tako i pred sam finiš.

Crno beli su u poslednja dva minuta ušli sa +6 (82:76) posle mini serije 8:0. Do kraja su zadržali prednost za pobedu.

Sledeći meč Partizan igra sutra protiv Turk Telekoma.

Originalni članak Sportska centrala.com