Poruka Tavambe pred Plzenj: Daću gol!

Kamerunac će u četvrak u prvom meču šesnaestine finala Lige Ervrope predvoditi napad Partizana protiv Viktorije. Poruka samopouzdanja je vrlo jasna…

Izvor: MN Press

Leandre Tavamba bio je na pragu odlaska iz Partizana ove zime. Ljudi iz Humske ni u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću da tvrde da će Kamerunac ostati do kraja februara, ali protiv Viktorije iz Plzenja u šesnaestini finala Lige Evrope biće prva opcija u napadu crno-belih.

Pitanje je samo s kim će u tandemu Tavamba da napdne Čehe.

Koliko napadač znači prvaku Srbije najbolje se videlo na pripremnim utakmicama, gde je ostavio vrlo dobar utisak.
“Veoma sam zadovoljan onim što smo uradili na Kipru. Bilo je odlično. Pred nama je utakmica od velikog značaja za nas igrače, tim i klub uopšte”, nema dilemu Tavamba.

Mnogi su prilikom žreba priželjkivali upravo Viktoriju. Tavamba nije bio među njima.

“Viktorija je jako ozbiljan tim. Igrao sam u Slovačkoj, u komšiluku i često pratio šta se dešava u Češkoj. Tada sam zapamtio taj klub. Mislim da da je izjednačenog kvaliteta sa Partizanom.”

Kamerunac kaže da će dosta toga zavisiti od prve utakmice koja se u četvrtak igra u Beogradu.

“Sve zavisi kako će krenuti prva utakmica… U takmičenju kakvo je ovo uvek je važno ostvariti dobar rezultat na domaćem terenu. Danas u fudbalu ne možeš da kažeš koji bi ti rezultat odgovarao, ja se nadam pobedi.”

Veruje u pobedu crno-belih, ali i da će nastaviti evropsku goleadu. Na 11 utakmica u Evropi Tavamba je pet puta bio strelac.

“Kako takmičenje ide ka kraju – sve je važnije. I kvalifikacije su bile najvažnije za mene jer nisam igrao na tom nivou. Za mene je ovo šansa da vidim na kom sam nivou, bilo bi lepo da ponovim partije kvaliteta kakav je bio u prvom delu sezone.”

Napadač Partizana “gladan” je golova.

“Tako se motivišem kad kažem da ću dati gol, želim da se napunim samopouzdanjem, tako ću i sada reći – nadam se da ću postići gol. Zadovoljan sam u kakvoj se formi nalazim, najvažnije mi je da sam izbegao povrede, za sve ostalo ću morati da se pobrinem na terenu uz pomoć saigrača”, rekao je Tavamba i za kraj poslao poruku navijačima.

“Verujem da će navijači biti uz nas kao i uvek do sada. Oni su jedna od najvažnijih stavki u ovom sportu. Uz njihovu podršku možemo sve”, završio je Leandre Tavamba.

Izvor : Mondo sport