Ponitka: Stalno počinjemo loše – pomalo čudno!

Mateuš Ponitka, košarkaš KK Partizan, govorio je za Sport klub pred utakmicu 24. kola Evrolige, u kojoj će crno-beli gostovati Monaku u hali “Gaston Medesin”. U razgovoru sa Markom Vlahovićem, Poljak je naglasio koliko igračima znači podrška navijača, čak i kada Partizan gostuje u elitnom evropskom takmičenju.

Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

“Gostujemo timovima koji su veoma dobri i koji se nalaze visoko na tabeli. Nikad nije lako igrati ni u Monte Karlu, ni u Bolonji, tako da će to biti teški dueli. Ipak, to je i šansa za nas da pokažemo da se borimo za visoke ciljeve i da dokažemo da smo sposobni za dobru košarku”, rekao je Ponitka za Sport klub.

Monako svoju igru temelji na odličnim bekovima, a da li će Ponitka biti jedan od igrača koji će imati veliku ulogu u zaustavljanju Majka Džejmsa, Džordana Lojda, Elija Okoba i ostalih ubojitih spoljnih igrača?

“Biće važno da svi naši bekovi budu koncentrisani i da razumeju šta želimo da uradimo. Imaju odlične igrače na spoljnim pozicijama i veliki kvalitet. Osim toga, u Monaku nikad nije lako igrati. Svi će pokušati da daju koliko god mogu”, kazao je poljski reprezentativac.

Biće na oba gostovanja i Partizanovih navijača. Koliko znači kada možete da računate na podršku i na gostovanju?

“U Monaku hala nije velika, tako da sam siguran da će naši navijači biti veoma glasni. Oni uvek hoće da nas podrže i dolete tamo kada god mogu i navijaju. Lepo je imati podršku na strani jer se pomalo osetite kao da ste kod kuće.”

Prethodni duel Partizana doneo je drugi poraz zaredom u mečevima sa Crvenom zvezdom, najvećim rivalom. Bio je to još jedan meč u kojem su crno-beli imali uspone i padove…

“Pomalo je čudno što stalno počinjemo loše i onda se vraćamo u utakmicu. Ponekad napravimo preokret i pobedimo, a ponekad padnemo. Definivitno je drugo poluvreme bilo mnogo bolje i to je način na koji treba da igramo od starta meča. Početak je bio veoma loš i to moramo da popravimo i nađemo način da počinjemo kako treba. ”, zaključio je Ponitka razgovor za Sport klub.

“Duplu nedelju” Evrolige Partizan nastavlja u petak, kada će gostovati Virtusu u Bolonji.

Originalni članak: Sport Klub.rs