Ponitka: Poraz je bolan, mislili smo da idemo u dobrom smeru

Poljak već okrenut duelu u Podgorici

Partizan je ispustio pobedu protiv Olimpijakosa juče u Beogradu, u poslednjoj deonici i porazom sveo šanse za plasman u plej-in na minimum. Eventualne pobede protiv Albe i Valensije u naredna dva kola neće biti dovoljne, moraće da se poklope kockice i u drugim duelima.

U svakom slučaju, moraju da arhiviraju poraz jer ih već u nedelju očekuje duel ABA lige u Podgorici. Crno-beli su izjednačeni sa ekipom Budućnosti sa po 18 pobeda i šest poraza.

– Ovo je Evroliga, svako se bori za svoj rezultat. Čekaju nas dve teške utakmice sa Albom i Valensijom, ali ako pobedimo, videćemo šta će se dešavati kod drugih. Verujem u naše navijače, ali potrebna nam je i doza sreće. Glavni cilj je da ostvarimo pobede u ta dva meča, ali prvo nas čeka utakmica u nedelju – istakao je Matijaš Ponitka za Mocart Sport. – Neće biti teško naći motivaciju. Ovaj poraz je bio bolan, ali čeka nas novi dan, moramo da nastavimo da radimo naš posao.

Ponitka smatra da je nedopustiv bio pad koncentracije crno-belih.

– Verujem da smo igrali dobru košarku do kraja treće četvrtine, početka četvrte, ali smo onda izgubili momentum i koncentraciju, a oni su iskusan tim, koji se brzo vratio dobrom igrom u tranziciji, a i pogodili su neke šuteve srećno. Veoma bolan poraz za nas, mislili smo da idemo u dobrom smeru tokom utakmice, a doživeli smo poraz.

Originalni članak: Sportski žurnal.rs