Pokrenuta istraga protiv generalnog direktora FK Partizan

BEOGRAD – 

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan Miloša Vazure i još trojice osumnjičenih zbog zloupotrebe položaja.

Naredbom o sprovođenju istrage pored Vazure obuhvaćen je i direktor biciklističkog kluba Partizan B.B, zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, dok su pod istragom za krivično delo zloupotreba službenog položaja sekretar za sport i omladinu Gradske uprave Beograda B.D. i samostalni savetnik za normativno ekonomske poslove i poslove finansija u Sekretarijatu za sport i omladinu Gradske uprave Beograda M.D, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

vise, javno, tuzilastvo, beogradIzvor: Ilustracija

Istraga je pokrenuta nakon što je danas po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP Republike Srbije, podneta je krivična prijava protiv njih, navodi tužilaštvo.

U daljem toku postupka tužilaštvo će sprovesti istragu i prikupiti dokaze, u pravcu utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih dela koja su im stavljena na teret.