POKLON NA PROMOCIJI KNJIGE: Vučelić i Vazura dali dres Partizana predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu i njegovom ocu (FOTO)

Našim društvima nedostaje pravda! Ovom rečenicom je završio promociju svoje knjige “Sudnji dan” poznati slovenački advokat Peter Čeferin koji je u bašti hotela “Kraun Plaza” okupio vrlo poznate ljude iz sveta sporta, advokature, privrede.

ПОКЛОН НА ПРОМОЦИЈИ КЊИГЕ: Вучелић и Вазура дали дрес Партизана председнику УЕФА Александру Чеферину и његовом оцу (ФОТО)

Poseban magnet za ljude iz fudbala bio je Peterov sin Aleksander Čeferin, takođe poznati slovenački advokat, danas predsednik UEFA.

O knjizi, koja je sjajan triler i opisuje spregu politike i “jugomafije” govorili su autor i njegov srpski kolega, advokat Toma Fila, a trenuci posle promocije bili su idealna prilika da se priča i o fudbalu…

Peter i Aleksandar su dobili na poklon dres Partizana sa brojevima 9 i 10, a uručili su im ga predsednik FK Partizan Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura.

– Otac je bolji advokat, nego što je pisac – odgovorio je kao iz topa na pitanje “Novosti” Aleksander Čeferin.

Onda su usledila malo “fudbalskija” pitanja, o izazovima pred kojima je UEFA bila u poslednje dve “korona godine”, od ideje superogatih klubova sa Superligom do Mundijala koje je, komšijska kuća iz Švajcarske (FIFA) organizovala usred ksne jeseni u Kataru.

– Nisam za to da pravimo probleme tamo gde ih nema. O fudbalu i politici će ubek da se priča, jer su to dve nepresušne teme. Sa radošću mogu da kažem da je danas evropski fudbal na zdravim nogama i na pravom putu – kaže Čeferin.

Jedna od ideja koju je UEFA lansirala i umalo bila “razapeta” zbog nje, bila je organizacija novog takmičenja, Lige konferencija.

– Mnogi su govorili da nismo normalni i da je Liga konferencije greška. Najbolji odgovor na sve kritike u prvim danima, kada je ovo takmičenje krenulo, je ono što nam se dogodilo par dana pred finale. Svi su nas kritikovali da su Roma i Fejenord igrali na malom stadionu. Mislili smo na početku sezone da nam preti sudnji dan, ali nije on baš tako blizu- nasmejao se na kraju Aleksander Čeferin, aludirajući i na naslov knjige svog oca.

Poznati na jednom mestu

STOJKOVIĆ, Mijatović, Vidić, Milošević… Gledali smo ih na terenu, večeras su svi bili na promociji knjige Petera Čeferina. UEFA je “pojačao” i naš Zoran Laković, Fudbalski savez Srbije ne bio u kompletnom sastavu, jer su odim selektora bili i Nenad Bjeković, Jovan Śurbatović, Stevan Stojanović. Partizan na čelu da Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom, Zvezda sa Svetozarom Mijailovićem, Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom, OKS sa Žarkom Zečevićem i Đorđem Višackim. Gradonačelnik LJubljane Zoran Janković bio je specijalni gost svog zemljaka, autora knjige Petera Čeferina.

Originalni članak: Novosti.rs