Pobeda za rođendan Partizana (18h, mogući sastavi)

Nenad Stojaković ističe da je strpljenje jedan od ključnih faktora za pobedu nad Univerzitateom u UEFA Ligi mladih

Polako, ali sigurno stigao je dan kada će Partizan odigrati prvu utakmicu u UEFA Ligi mladih. Prvak Srbije biće gost Univerzitatee iz Krajove, u prvom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje mlađih kategorija.

– Lep je osećaj predstavljati Partizan u ovakvom takmičenju. Ovo je nešto novo za sve nas i želimo da predstavimo klub i srpski fudbal u najlepšem svetlu. Imamo velika očekivanja od dva duela sa Rumunima. Imali smo priliku da vidimo kako igra Univerzitatea. U pitanju je ekipa koja voli posed lopte i agresivnu igru. Moraćemo da nametnemo naš stil igre, da budemo strpljivi i malim koracima dođemo do cilja, a to je pobeda – rekao je Nenad Stojaković, trener Partizana.

Stručni štab crno-belih pažljivo je analizirao prvaka Rumunije, do Lige mladih došao je posle boljeg izvođenja penala, a rival je bila UTA iz Arada. Tim iz Krajove doživeo je promene u igračkom kadru, ali stil je ostao nepromenjen.

– Kompaktna ekipa, uigrana… Rumuni vole da izađu visoko i izvrše pritisak na zadnju liniju. Moramo u tim situacijama da ostanemo smireni i da ne dopustimo sebi da izgubimo loptu u nekim problematičnim zonama na terenu. Pokušaćemo da, žargonski rečeno, „smanjimo teren“ i ne dozvolimo da nas razvuku. Važna stvar biće dobra reakcija posle njihove izgubljene lopte i da strpljivom igrom dođemo do prilike za gol. Nećemo odustati od naše karakteristične igre, ali svakako da ćemo morati da izvršimo i određena prilagođavanja.

Originalni članak: Sportski žurnal