“Pobeda od 1:0 u Moldaviji? Mojim golom? Može!”

Fudbaleri Partizana gostuju Sfintulu u četvrtak od 19h.

Umar SAdik, Filip Stevanović

Umar Sadik, Partizanova mašina za golove! Najnoviji dokaz: „potpis” na loptu u mreži Rada, za otklonjene dileme u malom gradskom derbiju (3:0) i povratak Parnog valjka, uzdrmanog neuspesima u Novom Pazaru i Novom Sadu, na trijumfalni kolosek.

Egzekutorski tajming idealan: sjajna uvertira za gostovanje crno-belih u Moldaviji, u okviru misije „rušenje Sfintul Georgea” za plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Da, baš onog takmičenja u kojem je neuhvatljivi Nigerijac prošle jeseni dva puta biran u tim kola!

Stoga, logično je da mini-intervju sa Sadikom započnemo pitanjem: da li su već pet preciznih hitaca u tekućoj 2020/21. nagoveštaj da će da nadmaši saldo iz 2019/20, podsetimo – 17 puta sa ispisanim prezimenom na semaforu?

– Svaki napadač želi da postigne što više golova, to je normalno, zar ne? Međutim, u ovom trenutku prevashodni interes nam je da pobeđujemo, sad nam je to, definitivno, jedini cilj – mudro zbori vižljasti vođa navale viceprvaka Srbije.

Partizan, na debiju Aleksandra Stanojevića u drugom mandatu u Humskoj, demonstrirao je nov model, sa dvojicom napadača. Da li vam je sad, u prošlosti kao jedinom špicu, lakše?

– Naravno da je lakše, drago mi je što smo Lazar Marković i ja odlično delovali kao tandem na utakmici s Radom. U prethodnom periodu retko smo bili upareni i Bojan Matić i ja. Najvažnije, da delujemo ofanzivno i da Partizan u bilo kojoj formaciji postiže golove i beleži uspehe.

Pred put u Moldaviju red je da vam predočimo scenario: Sfintul George – Partizan 0:1, strelac – Sadik. Pristajete?

– Pristajem i slažem se: idealan scenario! Želim iz sveg srca da Partizan pobedi i da prođemo dalje, sve do grupne faze. Prošle jeseni nam je tamo bilo prelepo, nadam se da ćemo i ove imati šta da pokažemo u zanimljivom takmičenju.

Tekst:Alo sport