PERIŠA PEŠUKIĆ: Nije mi jasno zašto nisam dobio šansu, prosto sam sklonjen u Partizanu!

Crnogorski bek i dalje smatra da je nepravedno zapostavljen za vreme svog boravka u Humskoj.

„Odgovara mi temperament, dajem celog sebe za klub“, kaže desni bek Novog Pazara posle pobede nad bivšim klubom

O pobedi nad Partizanom i dalje se priča u Raškoj oblasti. Ljubitelji fudbala sa nesmanjenim žarom komentarišu sigurne odbrane Filipa Kljajića, napadački potencijal Andrije Majdevca, a ponajviše doprinos dvojice povratnika, strelca Miloša Mijića i neumornog Periše Pešukića.

Svi su jednoglasni u oceni da je desni bek, koji je između dve sezone u dresu Novog Pazara ponovo zaigrao u otadžbini i pomogao Iskri iz Danilovgrada da se domogne Evrope, pružio najzreliju i najbolju partiju u plavom dresu. Odlične saradnike u poslednjoj liniji imao je u štoperima Slobodanu Rubežiću i Milanu Joksimoviću, kao i u levom beku Filipu Joviću, pa su crno-beli samo nekoliko puta ozbiljnije zabrinuli Kljajića, koji je prvi put ove sezone ostao nesavladan.

Nekoliko dana posle velike pobede, prve za nas u ovoj sezoni, moram da kažem da smo verovali u trijumf. Kako igrači, tako i stručni štab. Dali smo sve od sebe, cela ekipa bila je na maksimumu i na kraju smo zasluženo pobedili. Mogli smo da slavimo i većom razlikom, ali za nas je najvažnije da smo osvojili tri boda, da smo konačno krenuli na pobednički put. Nastavićemo jako. Sve je na nama“, govori Pešukić za Mozzartsport.

Tim stavlja ispred bilo kojeg pojedinca, uključujući i sebe, ali je ipak prozborio koju o svom učinku kraj desne aut-linije, gde ga nije bio toliko u akcijama na protivničkoj polovini, što je donekle i očekivano.

„Zadovoljan sam. Svi moji ukućani i prijatelji čestitali su mi posle utakmice. Odigrao sam kako umem, ali uvek može bolje. Težim ka boljem. Iako nije bila laka utakmica, učestvovao sam u nekoliko ofanzivnih akcija. Posle gola ne mogu baš da kažem da smo se skroz povukli, ali pametno samo čekali šansu iz neke kontre ili polukontre. Završilo se 1:0, tako da su svi zadovoljni, svi srećni“.

Mnogi su stava da zatvorenu knjigu ne bi trebalo ponovo otvarati, ali očigledno je da Pešukiću prija povratak u Novi Pazar.

Odgovara mi temperament. Dajem celog sebe za klub, u kojem sam bio i pre godinu dana. Za mene je to period krcat lepim utiscima. Čim su me ljudi iz Pazara pozvali, bez dileme sam prihvatio ponudu“, otkrio je Podgoričanin.

Detalj sa meča Pazaraca i crno-belih (© Star sport)Detalj sa meča Pazaraca i crno-belih (© Star sport)

Veseli ga epilog poslednjeg duela s Partizanom, klubom koji ga je koštao neprospavanih noći, a u koji je pre tri godine kao mladi reprezentativac Crne Gore došao iz podgoričke Budućnosti zajedno sa sunarodnikom i nekadašnjim saigračem iz Zete Igorom Vujačićem. Štoper je posle dugog čekanja dobio i iskoristio šansu u crno-belom dresu, u kojem je Pešukić upisao svega 180 minuta: po 90 u prvenstvu protiv Rada (3:0) i Kupu Srbije sa Vodojažom (6:0).

„To mi je, iskreno, jedna bolna tačka. Ta 2019, kada sam došao u Humsku. Do dana današnjeg mi nije jasno zašto nisam dobio šansu. Debitovao sam u trećem kolu protiv Rada i ostavio baš dobar utisak. Posle te utakmice čestitali su mi trener Savo Milošević, njegov pomoćnik, a sad pokojni Milan Đuričić i svi ostali. Posle toga više nisam igrao u ligi za Partizan. Naravno, bilo je tu i drugih okolnosti, ali nikad mi nije rečeno zašto nisam dobio šansu. Jednostavno, posle utakmice s Radom sam sklonjen“, neprijatna su beogradska sećanja po 24-godišnjeg Crnogorca.

Originalni članak: Mozzart sport