PECARSKI PROTIV KRKE ISKORISTIO ZNAČAJNU MINUTAŽU: Biću bolji uz Trinkijerija

Večernje novosti pišu…

DOBRA situacija za Partizan, na terenu i na semaforu, već u ranoj fazi meča sa Krkom (87:55), dozvolila je treneru Andrei Trinkijeriju da malo promeša karte. Na teren je poslao Marka Pecarskog i prvi put ove sezone mu dao priliku u trajanju od 20 minuta. To je bilo dovoljno da talentovani centar zabeleži deset poena, četiri skoka i dve asistencije.

– Drago mi je što je ekipa dobro otvorila utakmicu, pa sam i ja dobio šansu posle dužeg vremena – kaže Pecarski. – Srećan sam što sam iskoristio minute i trudiću se da ovo bude samo početak i da ću i ubuduće opravdati poverenje trenera.

Crno-beli su vezali tri trijumfa u dva takmičenjima. Posle Mornara i Albe, pala je Krka, a sledeći izazov je Monako, u utorak od 19.00 u hali “Aleksandar Nikolić”. Sve četiri ekipe u Partizanovoj grupi druge faze Evrokupa trenutno imaju isti skor (1-1), pa svaki susret može da bude korak bliže četvrtfinalu.

– Sigurno da nam ovakva pobeda znači za samopouzdanje. U dobroj smo formi, ali ne smemo da se opuštamo jer nas sad čeka možda i najteža utakmica ove sezone u Evropi sa Monakom.

Svaki novi dan, meč ili trening, prilika je da Marko “ubedi” italijanskog stručnjaka da može bez strepnje da ga baci u vatru. Kod obojice je potrebno čelično strpljenje, da bi rezultat saradnje na kraju bio uspešan.

– Velika je promena za mene da ovako mlad dobijem tako ozbiljnog trenera. Ali mislim da je dobro što se tako rano desilo. Nije lako. Ni treninzi, ni čekanje šanse, ali kad prođem to, mislim da će sve ići odlično.

Pecarski je svestan da svaki pogrešan potez, može da ga “zakuca” na klupu.

– Dok gledam utakmicu, pratim šta se dešava, jer kad god me podigne moram da znam šta se igra u tom trenutku. Trudim se stvarno. Ozbiljan je trener i nema mesta za mnogo grešaka, pogotovo kod mene, koji sam najmlađi. Prilike koje dobijam, moram da koristim.

Odrastanje mu olakšavaju saigrači, koji mu u svakom momentu pružaju podršku.

– Svi mi pomažu. Veličković, Gagić, Zagorac, Nikolić… To su igrači koji su mnogo toga prošli i znaju da me usmere na terenu, da mi daju savet. I stvarno dok sam u igri mnogo se lakše snalazim uz njihovu pomoć. Ekipa je fenomenalna, momci su super, družimo se, navijamo jedan za drugog. Mislim da je to najbitnije – završio je Pecarski.