Paspalj uzburkao javnost: “Srbiji je potreban stranac u reprezentaciji”!

Mišljenje legendarnog košarkaša kosi sa praksom Košarkaškog saveza Srbije.

Muška košarkaška reprezentacija ne prati trendove i jedna je od retkih, koja u svom sastavu nema jednog naturalizovanog igrača.

Da li je takav igrač Srbiji neophodan? Mišljenja su oprečna, a naš legendarni košarkaš Žarko Paspalj je izneo svoje i ono se kosi sa praksom Košarkaškog saveza Srbije.

Srbiji je potreban kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku. Da smo ga imali možda bismo na nekom od takmičenja gde smo osvojili srebrne medalje uzeli zlato” izjavio je Paspalj.

Srbija nema zlato otkad je samostalna država, a osvojena su četiri srebra – dva na Evropskim prvenstvima, jedno na Svetskom prvenstvu i jedno na Olimpijskim igrama.

Mislim da nam je potreban stranac na poziciji “četiri”, koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama (Danijel Pejdž, Ivon Anderson, prim. aut). I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije“, dodao je Paspalj.

Paspalj je kao pozitivan primer naveo i Sloveniju, koja je kvalitetnim izborom stranaca stigla i do titule prvaka Evrope.

Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji. Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći“, istakao je Paspalj.

Originalni tekst 24sedam.rs