Partizanu dolazi još jači rival nego što se misli, Braga ima ogroman roster!

Zato će i podrška navijača u sredu biti veoma važna.

Omladinska ekipa Partizana je jedini naš preostrali predstavnik na evropskoj sceni, a naredni meč u UEFA Ligi mladih crno-beli će odigrati u sredu od 15 časova na stadionu u Humskoj protiv portugalske Brage.

U pitanju je meč plej-ofa za plasman u osminu finala, nema revanša, pa će sve biti rešeno u sredu, a iz Partizana su poručili da će ulaz na zapadnu tribinu stadiona biti besplatan.

Iako će domaći teren biti Partizanova prednost, Braga ima veoma jaku ekipu, možda i jaču nego što mnogi misle, a u najavi meča je o tme govorio i trener omladinskog tima Partizana Nenad Stojaković.

”Ekipa Brage tokom ove sezone nije izlazila uopšte iz takmičarskog ritma, zato što se sezona kod njih ne prekida. Ono što je drugačije u odnosu na nas je to što imaju dva takmičenja, a to je U19 i U23, pa kombinuju tim. Imaju roster od preko 40 igrača”, izjavio je Stojaković za klupski YouTube kanal.

On je nedavno boravio u Portugalu, gde je gledao duel Brage i Porta.

”Porto je prošao kao prvoplasirani grupu Lige šampiona, pa su oni već u osmini finala. Braga je na toj utakmici u odnosu na mečeve koje je igrala u Ligi šampiona, imala dva, tri igrača u postavi – to govori da imaju veliki roster kvalitetnih igrača. Ekipa Brage je izdominirala i dobila Porto 0:1. Iako rezultat nije tako ubedljiv, oni su izuzetno ubedljivo delovali. Radi se o kvalitetnom protivniku koji zna šta hoće u svakom momentu igre“, objasnio je Stojaković.

On će za ovaj meč moći da računa i na nekolicinu igrača koji su tokom zime bili na pripremama sa prvim timom Partizana. 

”Sada su tu i Roganović, Petrović, Mirčetić i Jovanović, koji je došao povređen, ali se nadam se će se oporaviti i zauzeti svoje mesto u timu

Verujem da će navijači Partizana prepoznati situaciju u kojoj se mi nalazimo i doći da nas podrže“, naglasio je Stojaković.

Originalni članak: Sportske net