Partizanovi skauti bi u Danskoj mogli mnogo da nauče – Nuamu sad traži ”pola Evrope”, a pre godinu dana procenjivan na 150.000!

Nordsjeland je klub koji se ističe izvanrednim radom sa mladim igračima.

EPA-EFE/Claus Bech

U Partizanu se često hvale svojom omladinskom školom, kao i željom da se ove sezone pruži prilika nekolicini mladih igrača, ali osim štopera Mihajla Ilića i donekle Baždara, ostali su još ”zeleni” za veliku scenu, pogotovo u Evropi.

Za to vreme, naredni Partizanov rival u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija, danski Nordsjeland, može se pohvaliti da je u njihovom klubu u proteklih godinu dana afirmisan mladi napadač oko koga se sada ”otimaju” brojni evropsi klubovi.

Pisali smo tokom vikenda o velikom interesovanju francuskog Liona, međutim, britanski ”Dejli Mejl” je otkrio da je Nuama velika želja i nekoliko premijerligaških klubova, poput Totenhema, Barnlija, pa i Evertona.

Čak se pominju i Milan i Pari Sen Žermen kao zainteresovani, a u Nordslejandu očekuju zaradu od oko 22 miliona funti za eventualni transfer Nuame.

Skauti Nordsjelanda su Nuamu pronašli u Gani, gde je nastupao za tamošnji ”Right to Dream”, a januara prošle godine, kada je postao punoletan, doveli su ga u Nordsjeland.

Kakav pogodak su napravili njegovim angažovanjem najbolje svedoči podatak na ”Transfermarktu”, gde je Nuama prošlog leta procenjivan na 150.000 evra, a sada je njegova vrednost na tom specijalizovanom sajtu uvećana za čak 40 puta, odnosno na 6.000.000 evra.

Uz to, ta procena je napravljena u junu, a ovog leta je Nuama nastavio sa sjajnim partijama, pa je jasno da je ta njegova vrednost još veća.

Videćemo ga najverovatnije protiv Partizana, ali do kraja preaznog roka Danci će teško da ga zadrže. 

Originalni članak: Sportske net