Partizanova molba navijačima: Protiv Mege svi u crnom, zbog našeg Dekija

Sutrašnji susret između Partizana i Mege (19.00) u 17. kolu ABA lige biće posvećen nedavno preminulom Dejanu Milojeviću.

Dejan Milojević imao je dve odlične igračke sezone u Partizanu. U Megi se kasnije afirmisao kao kvalitetan stručnjak, a sudbina je odredila da neposredno nakon što je tragično preminuo upravo njegovi najdraži klubovi odigraju međusobni meč u regionalnom takmičenju.

Od posledica srčanog udara, Deja Milojević napustio je prerano sve košarkaške pregaoce od Srbije pa sve do Amerike.

Od njega se opraštaju sve sami košarkaški i sportski velikani, a Partizan će to uraditi na sutrašnjem susretu.

S tim u vezi, klub je pozvao sve navijače da u Beogradskoj areni dođu obučeni u crnu odeću.

Ulaz će biti besplatan, a očekuje se da će svi oni sa sezonskim ulaznicama zauzeti svoja mesta.

– Klub poziva sve navijače koji dođu u Arenu, da na sebi imaju crnu majicu ili duksericu kako bi i na taj način odali počast legendarnom Dejanu Milojeviću, koji je preminuo od poslednica srčanog udara – navedeno je u klupskom saopštenju.

Nekadašnji kapiten Partizana, reprezentativac SRJ, igrač Beovuka, FMP-a, Budućnosti, Valensije i Galatasaraja, odnosno trener Mege i Budućnosti, asistent selektora reprezentacije Srbije i šefa stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, prerano je napustio ovaj svet 17. januara.

– Čovek zaraznog osmeha, velikog srca i borac bez mane bio je uzor mnogima koji su potom postali novi košarkaški idoli.

U najavi meča sa Megom, Željko Obradović podsetio je da će utakmica biti posvećena Dejanu Milojeviću.

– Utakmica je posvećena Dejanu Milojeviću koji nas je veoma rano napustio. Ponavljati sve ono što se o Dejanu zna, kakav je bio čovek igrač i trener mislim da je sve poznato. Tragična vest, mnogo teška vest da se razume, ali nadam se da će svi ljudi kojima je Dejan bio u srcu prepoznati i doći na tu utakmicu između njegova dva kluba, Partizana i Mege – rekao je Obradović i potom se osvrnuo na sam meč.

– Naravno da ćemo probati da igramo. Mega je igrala izvanrednu utakmicu protiv nas u prvom delu prvenstva. Mladi igrači, uvek željni dokazivanja. Mislim da će tako biti i ovog puta. Ali verovatno je najbitnije da navijači prepoznaju i dođu u velikom broju na utakmicu koja je posvećena Dejanu Milojeviću.

Originalni članak: Danas.rs