Partizanov tim za Napredak: Jović slatka muka

Partizanov biser se golovima Novom Pazaru u prvenstvu i CSKA u generalnoj probi nametnuo treneru Petriću za premijeru s Napretkom

Nemanja Jović, iako u prvom delu sezone u ozbiljnoj krizi (ništa novo za mlade igrače), nije zaboravio da igra fudbal!

„Tandem” dokaza: golovi Partizanovog bisera Novom Pazaru na spuštanju jesenje zavese i moskovskom CSKA, u generalnoj probi pred prolećne izazove.

Stoga, ne čudi što trener Gordan Petrić po okončanju dvonedeljnog drila u Turskoj i pred nedeljno gostovanje Napretku u Kruševcu ozbiljno razmišlja da uvrsti veštog driblera među startere!

Jović je, nema sumnje, Petrićeva slatka muka, napomenimo: uz levu aut-liniju, u ravni s Bibarsom Nathom i Fusenijem Dijabateom, već je bio viđen Kvinsi Menig (takođe, živahniji na Sredozemnom moru), ali…

Crno-beli odlikaš iz „klase 2002” ponovo je uskočio u „vunderkind odelo” i ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje ukoliko Parni valjak pod Bagdalom zaigra čak i s dvojicom bonusa.

Kristijan Belić je, u svakom slučaju, siguran, tako da…

Prijateljske utakmice u Beleku samo su nagovestile Partizanovih početnih 11. Stručni štab je konstantno mešao karte, suočen s novitetom – duplim programima. Poslednjeg dana priprema na programu su bila dva testa: protiv danskog Horsensa i moskovskog CSKA, ali…

Petrić je i sam priznao: ni jednom protivniku nije suprotstavio tim planiran za megdan Čarapanima.

Ipak…

Mestu između stativa najbliži je Aleksandar Popović. Za poziciju desnog beka, čini se – podjednakih šansi, konkurišu Aleksandar Filipović i Marko Živković. Lošiji teren u Lazarevom gradu, pretpostavljamo, iniciraće oprezniji pristup i, samim tim, priliku dugogodišnjem defanzivcu BATE Borisova.

Štoperske pozicije rezervisane su za Svetozara Markovića (povreda nije teže prirode) i Igora Vujačića, dok je problem kapitena Slobodana Uroševića sa žutim kartonima u krupan kadar uz levu aut-liniju izbacio Zlatana Šehovića.

Sponu između odbrane i napada činiće Kristijan Belić i Hamidu Traore, Patrik Andrade je, ipak, bliži minutažu u drugom kolu protiv Mladosti GAT, u Humskoj. Šef struke je, uostalom, tonus među kadrom zadržao izjavom da ne znači da će 11 iz Kruševca na crtu za sedam dana i Novosađanima.

Rikardu Gomešu, kao najisturenijem, priključivaće se s bokova Fuseni Dijabate i, veliki su izgledi, Nemanja Jović (Kvinsi Menig bi, u tom slučaju, dobio šansu u drugom poluvremenu), dok se završni pasevi očekuju od Bibarsa Natha.

PARTIZAN POD BAGDALOM (4-2-3-1): Popović, Filipović (Živković), Marković, Vujačić, Šehović, Belić, Traore, Dijabate, Natho, Jović, (Menig), Rikardo.

Originalni tekst Sportski žurnal