Partizanov tihi heroj Kaboklo oduševljen pobedom protiv Makabija: Ovo je najluđa utakmica koju sam igrao!

Brazilski centar imao je jednu od ključnih uloga u velikom povratku Partizana

Ispisali su košarkaši Partizana večeras još jednu stranicu klupske istorije kada su u pitanju nastupu u Evroligi. Crno-beli su protiv Makabija napravili svoj najveći preokret u elitnom takmičenju, pošto su u Areni savladali „ponos Izralea“ posle minusa od 24 poena.

Jedan od najzaslužnijih za veliki trijumf izabranika Željka Obradovića bio je Bruno Kaboklo, koji nije krio oduševljenje velikim podvigom Valjka.

– Ovo je najluđa utakmica koju sam igrao, srećan sam da smo dobili. Ovo je košarka, pogodili smo jedan koš vredan 30 i preokrenuli  – rekao je u šali i uz osmeh brazilski centar pa dodao:

Malo, po malo smo prilazili, nismo se predavali i navijači su nam pomogli. Mislim da smo igrali agresivno u drugom poluvremenu, nismo dobro počeli, ali smo se posle navikli na njihovu igru i uspeli da preokrenemo.

Nije Kaboklo propustio priliku da iskaže zahvalnost navijačima koji nisu prestajali sa pesmom ni kada se činilo da su crno-beli na putu bez povratka, istakavši značaj pobede i na psihološkom planu za njega i saigrače.

– Pobeda je veoma bitna, protiv jakog rivala pokazali smo da možemo do preokreta i nastavićemo da napredujemo. Imamo sada više samopouzdanja – završio je Bruno Kaboklo.

Originalni tekst 24sedam.rs