Partizanov najnoviji biser: Ovo je tek početak

Janko Jevremović debitovao za crno-bele u Lučanima

ФОТО: ФК Партизан

U „memoarskoj dvorani” Janka Jevremovića 12. mart 2023. imaće naročito mesto – debitovao je za Partizan u pobedi protiv Mladosti u Lučanima!

Trener crno-belih Igor Duljaj u trećem minutu sudijske nadoknade, pri vođstvu od 3:0, povukao je logičan potez – umesto Fusenija Dijabatea poslao je na igralište desnokrilnog napadača iz „klase 2004”, ispunivši mu životni san i, u Humskoj veruju, pokrenuvši sjajnu fudbalsku priču.

– Nisam očekivao da ću da debitujem u nedelju, dogodilo se, prosto, sve odjednom. Bilo je, zbog toga, treme, euforije, napetosti, pomešanih osećanja. Posle vatrenog krštenja sve će da postane mnogo lakše – siguran je najnoviji biser iz majstorske radionice u „Zemunelu”.

Širok osmeh i…

– Hvala, pre svega, treneru Duljaju što mi je ukazao šansu da odigram i zvaničnu utakmicu za veliki klub. Osećaj je neverovatan, nešto o čemu sam kao dečak maštao i nadam se da će da bude još ovakvih trenutaka u mom Partizanu.

Jevremović bi mogao da „poleti”!

– Po završetku utakmice otrčao sam do članova porodice da se pozdravim, najveća su mi podrška, znaju koliko sam sve ovo želeo i da mi ovaj trenutak mnogo znači. Kad sam ušao u svlačionicu, telefon se „usijao” od poruka drugara. Naravno, svestan sam da je sve ovo početak i da su ispred mene naporan rad i strpljenje.

„Koja” o počecima…

– Ja sam iz Trstenika, fudbal sam zavoleo od malih nogu, počeo da treniram kao osmogodišnjak. U novembru 2018. Rade Ivljanin pozvao je Gorana Arnauta da me pogleda na utakmici Trstenika s Trajalom, pojavio se u društvu direktora Partizanove škole Vanje Radinovića. Dobio sam, potom, poziv na probu, za sedam dana ostavio dobar utisak i u februaru 2019. potpisao stipendijski ugovor sa crno-belima.

Janko nabraja trenere zaslužne za izučenu fudbalsku azbuku i, kako je vreme odmicalo, sve širi repertoar:

– U Trsteniku – Nenad Kostić, Vlada Krstić, Marko Milovanović i Bratislav Jovanović, u Partizanu – Zoran Tešović i Nikola Jovanić, ogromne pomoći u prvih šest meseci, zatim Vladimir Ješić, Stevan Bates, Nenad Brnović i Nenad Stojaković. Zimus, na prvim pripremama s prvim timom u Turskoj, mnogo sam naučio i od Gordana Petrića.

Svestan je najjačih aduta…

– Brzina i leva noga!

Jasnih želja…

– Da postignem prvi gol!

I velike konkurencije…

– Dijabate je odličan fudbaler, važno je da dam sve od sebe.

Jevremović nije sreće da se u debitantskoj sezoni za Parni valjak raduje trofejima, međutim, nije isključeno da takmičarsku 2022/23, ipak, zapamti po peharima:

– Ne zaboravljam ni svoju selekciju – hoću da posle deset godina osvojimo Omladinsku ligu Srbije i izborimo kvalifikacije za Ligu šampiona

ROBEN PRE DIBALE

Jevremović na pitanje ko mu je idol nema dilemu:

– Lionel Mesi!

Međutim…

– Neki su me poredili s Dibalom, ali drugačiji sam tip igrača, u porodici mi svi simpatišu Bajern i pokušavao sam da se ugledam na Robena.

18 GODINA i 243 dana imao je Janko Jevremović u trenutku debija za Partizan

Originalni tekst Sportski žurnal