Partizane, vreme je za prave odluke!

Svi koji vole Partizan sa zebnjom su ispratili najnovije vesti i pitaju se – šta dalje? Da li posle neprijatnih slede i neka prijatna iznenađenja za navijače?

Partizane, vreme je za prave odluke!

Partizan je u samo par dana ostao bez svoja dva velika aduta za narednu sezonu – pleja Korija Voldena i trenera Andree Trinkijerija, pa iako je bilo planirano da se ekipa za sledeću sezonu tek neznatno promeni i eventualno dodatno ojača posle odličnog utiska ostvarenog u protekloj, prekinutoj sezoni, moraće da dođe do većih kadrovskih promena.
Naravno, sada je ključno pitanje koga postaviti za trenera,. U javnosti se pominje nekoliko imena, od Trinkijerijevog dosadašnjeg pomoćnika Vlada Šćepanovića, do dugogodišnjeg saradnika Željka Obradovića i nekadašnjeg pleja Partizana Vlade Androića.
Ipak, sećamo se da je predsednik Partizana Ostoja Mijailović pre nepune dve godine, u kriznim trenucima, u jesen 2018. godine napravio sjajan potez dovođenjem Trinkijerija, bilo je to baš prijatno iznenađenje za pristalice Partizana i jasna poruka da će klub u narednom periodu ići uzlaznom linijom.
Tako je i bilo do ovog prekida sezone u kojoj su osvojena dva trofeja uz veliku šansu da se taj niz i nastavi, ali pandemija je sve to prekinula. Sada je došlo do određenih problema, ali uprava Partizana možda ponovo ima nekog novog ”keca u rukavu”.
Utisak je da sistem koji je uspostavljen i koji se pokazao uspešnim prošle sezone ne treba radikalno menjati, možda bi u tom pogledu Vlado Šćepanović najlakše mogao da nastavi započetim putem, ali da ne žurimo sa procenama. Sačekaćemo rasplet.
Za to vreme, legendarni košarkaš Partizana i aktuelni direktor ”Štark Arene” Goran Grbović u razgovoru za ”Alo” upozorava i na potencijalne nove opasnosti koje prete Partizanu u ovom prelaznom periodu do izbora novog trenera.
Ipak, on veruje da će se čelni ljudi Partizana izboriti i sa tim problemima i da uz neke teške odluke mogu da nastave pravim putem.

”Pojavljuju se novi problemi za Partizan nakon što je predsednik Ostoja Mijailović uspeo da konsoliduje finansijsku situaciju. Sada su crno-beli otvoreni za mešetarenje i menadžerski uticaj raznih savetodavaca, koji navodno misle dobro Partizanu, a u stvari ih zanima samo njihov džep.
Treba biti oprezan, to je sada minsko polje koje treba demontirati. Sledi period teških odluka.-
Činjenica je da među navijačima postoji razočaranje, najviše zbog sistema koji je Italijan napravio, i koji je sada narušen, a da li će neko naslediti njegov sistem ili će se on resetovati, ostaje da se vidi. Trebalo bi samo zbog navijača, kao što su čelnici Partizana i do sada radili, da sve bude transparentno”,
 objasnio je Grbović i dodao da Partizan nije ni mogao da parira znatno izdašnijim ponudama iz Evrolige za Trinkijerija koji bi prema poslednjim najavama karijeru trebalo da nastavi u Bajernu.

Tekst preuzet sa portala Sportske net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *