Partizan želi Makija Banjaka!

Povratak u Humsku?

Fudbalski klub Partizan kontaktirao je kamerunskog štopera Makija Banjaka u želji da ga vrati u Humsku, potvrdio je igrač.

Njegov boravak u Partizanu nije ispunio sva očekivanja nakon što je doveden iz ljubljanske Olimpije. Bio je želja Sava Miloševića koji ga je tada angažovao, dok je po dolasku Aleksandra Stanojevića ispao iz plana šefa struke i napustio je klub otišavši u Kairat.

Partizan navodno ima ponudu ruskog Sočija vrednu 1.000.000 evra za Igora Vujačića i prva opcija za njegovu zamenu bio bi upravo Maki Banjak.

“Situacija u Partizanu trenutno nije dobra. Klub me je zvao sa predlogom da se vratim, ali moj agent razgovara još sa klubovima iz Španije i Francuske. Duboko u sebi sam svestan da nisam ostavio dovoljno dubok trag na evropskoj sceni”, rekao je Banjak za kamerunske medije.

Prepreka ka Banjakovom odlasku jeste otkupnina njegovog ugovora vredna 300.000 evra.

“Postoji mogućnost da odem, a to bih i uradio da je samo do mene, ali imam ugovor na još godinu dana, pa se pita i klub. Imam otkupnu klauzulu u ugovoru, pa je opcija ili da neko toliko plati ili da se nađe neki dogovor sa klubom”, iskren je Banjak.

Originalni članak: Sportske net