Partizan zagrmeo: “Zbog saveza nemamo ekipu”

Veslački savez Srbije (VSS) otkazao je nastup posade u dubl skulu u kvalifikacionoj regati za Olimpijske igre u Parizu, saopštio je danas veslački klub Partizan.

“Danas nas je iznenadila skandalozna vest da je VSS u disciplini dubl skul za kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, otkazao nastup posade Beđik/Rajković. Svetska veslačka federacija objavila je finalnu listu zemalja prijavljenih na ovo takmičenje, koje počinje u Lucernu za dva dana i veliko iznenađenje je da ekipa Srbije više nije na spisku 13 zemalja koje su prijavljene u pomenutoj disciplini”, navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je prethodno izrazio nezadovoljstvo što je VSS za nastup u olimpijskim kvalifikacijama u dubl skulu odredio posadu Beđik/Rajković, a ne posadu Mačković/Pimenov, koju je predložio trener Nikola Stojić.

“I pored apela krovnih sportskih institucija Srbije rukovodstvo VSS je na kvalifikacijama u Lucernu, odlučilo da Srbiju predstavlja dubl skul u sastavu Beđik/Rajković i pored toga što su na tek održanom Evropskom prvenstvu zauzeli ubedljivo poslednje mesto. U ovom trenutku po ovoj neverovatnoj odluci Srbija nema ekipu na kvalifikacijama”, naveo je Partizan.

Crno-beli su ponovo pozvali sve sportske institucije u zemlji da učine sve kako bi se zaštitili najbolji domaći veslači.

Originalni članak: B92.net