PARTIZAN SE NA KIPRU BORI ZA UGLED, ALI I MILIONE!

Fudbaleri Partizana se u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastaju sa AEK-om iz Larnake, a crno-beli bi plasmanom u grupnu fazu ovog takmičenja mogli da naprave veliki finansijski pomak

Fudbaleri Partizana bi plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope u klupsku kasu mogli da “upumpaju” oko 5.000.000 evra. Ističu u Humskoj koliko je dvomeč sa AEK-om u trećem kolu kvalifikacija bitan za psihu unutar ekipe koja se nalazi u krizi, ali je jasno da bi elimacija od Kiprana bila veliki udarac i za finansije crno-belih. 

Poznato je da se srpski klubovi za plasman u Evropu bore zbog prestiža, ali je utisak da je glavni motiv ipak novac koji se dobija od ušeća u grupnim fazama evropskih takmičenja. Partizan se ove godine bori za Ligu Evrope, a crno-beli bi mogli da zarade veliku količinu novca ukoliko uspešno završe kvalifikacije. 

Plasman u grupnu fazu Lige Evrope crno-belima garatune 3.630.000 evra. Pored toga, Partizan bi mogao da zaradi dodatan novac na osnovu desetogodišnjeg koeficijenta, te bi u Humsku moglo da stigne oko miliona evra samo nakon plasmana u Ligu Evrope. 

Pored toga, učešće u grupoj fazi otvara mogućnost dodatne zarade. svaka pobeda donosi 630.000 evra, remi 210.000 evra, dok bi plasman u nokaut fazu doneo još novca Partizanu. Prvo mesto se nagrađuje sa 1.100.000 evra, a drugo sa 550.000 evra. 

Originalni tekst Informer sport