Partizan protv Rada dobio trećeg najmlađeg debitanta u istoriji kluba!

Telegraf sport piše…

Ispred bisera iz generacije rođene 2002. godine samo Dušan Vlahović i Nenad Marinković

Kažu da su u fudbalu presudne tri stvari – talenat, rad i sreća, ali u retkim slučajevima presudnu ulogu izgleda ima i Svevišnji, koji “složi kockice” i tako da je sudbina “zapisana” već na početku…

Naravno, potrebno je u tom “slaganju” i usmeriti još neke ljude, recimo – trenera, koji zna i želi da vidi biser, a pride ima i hrabrost da mu pruži priliku onda kada bi neko drugi možda ustuknuo.

Zoranu Mirkoviću hrabrosti nikada nije manjkalo, pa se tako na meču sa radom na terenu našao tinejdžer Filip Stevanović, koji je u igru ušao u 82. minutu i na taj način postao treći najmlađi debitant u istoriji Partizana!

Mladi Stevanović je na terenu zamenio Đorđa Ivanovića i imao priliku da posle samo mesec i po dana od prekomande među prvotimce oseti superligaški “barut” i sa 16 godina, dva meseca i 14 dana upiše svoje ime na stranice istorije crno-belih.

Prvo mesto na listi najmlađih fudbalera koji su debitovali za klub iz Humske još uvek drži Dušan Vlahović, koji je prve minute upisao sa 16 godina i 24 dana, a drugi Nenad Marinković, koji se, interesantno, u dresu Rada našao na terenu oči u oči sa Stevanovićem, sa 16 godina, dva meseca i sedam dana.

Odmah iza Filipa Stevanovića se nalazi Ivan Šaponjić sa 16 godina, tri meseca i 28 dana, a nekadašnji rekorder iz 1989. godine Dejan Marković je na petom mestu sa 16 godina, četiri meseca i 26 dana.