Partizan protiv Igokee kreće u narednu fazu ka odbrani regionalne titule(18h30min)

Košarkaši Partizana od 18.30 dočekuju Igokeu u prvom četvrtfinalnom susretu plej-ofa ABA lige. Tok utakmice možete da pratite preko linkova na našem portalu Volimpartizan.rs.

R(eal)an kraj crno-belih na 11. mestu Evrolige i izostanak iz plej-ina postavljaju još veći pritisak u nameri odbrane titule u regionalnom takmičenju. Zauzimanjem drugog mesta na tabeli, Partizan će se ukrstiti sa Igokeom. 

Rival iz Laktaša je do plej-of pozicije došao pre svega zahvaljujući odličnim rezultatima na startu sezone. Nažalost, kao što je pre par godina bio slučaj sa Primorskom, Igokea je brojne nosioce prodala već na sredini sezone, uvidevši da imaju dobru bazu na tabeli za siguran finiš.

Ekipa je bazirana na mladim igračima uz poneko poznato ime. Najčuvenije je biši kapiten Partizana Dragan Milosavljević. Povremeni srpski reprezentativac i bivši član FMP-a i Cedevita Olimpije Marko Jeremić je među iskusnijima. Nekad veliki talenat na evropskom nivou Mario Nakić je u sastavu Vladimira Jovanovića, kao i večni Marko Jošilo i jedini Amerikanac Džeki Karmajkl. Šestorica igrača u sastavu su ispod 2001. godišta. Sezonu su završili sa po 13 pobeda i isto toliko poraza.

Dok je Igokea bila motivisana i u najjačem sastavu na početku sezone, uspela je da slavi u Beogradu 91:89. Toga se seća i trener Partizana Željko Obradović.

“Imali smo par dana da pripremimo seriju protiv Igokee i to je ono najbitnije, da razmišljamo samo o njima, znamo kako izgleda plej-of, da je motivacija svih timova i igrača je na drugom nivou i da podignemo našu, protiv tima koji nas je iznenadio, pobedili su nas u Beogradu, to znači da moramo da pristupimo ozbiljno”, rekao je Obradović.

Partizan će biti oslabljen neigranjem Pi Džeja Doužera, koji nije trenirao sa ekipom zbog povrede.

Originalni članak: RTS.rs