Partizan „progledao” kroz novembarski prozor

Dvonedeljna reprezentativna pauza crno-belima je omogućila da konsoliduju redove i oporave rekonvalescente

Partizanu je posebno prijala ova dvonedeljna pauza u sezoni zbog FIBA prozora. Osim što je Saša Filipovski dobio više vremena samo za trening, važnije je što su povređeni igrači počeli polako da se vraćaju u ritam treninga.

Vilijam Mozli se i pre pauze vratio u tim. Istina, njegov povratak je bio pomalo ubrzan jer se razboleo Erik Mika, ali je sve prošlo u najboljem mogućem redu.

Kad smo kod Mike – i on se posle nekoliko dana odsustva, priključio ekipi na treninzima. Sa radom je nastavio i Novica Veličković, koji je imao problema sa leđima, zbog kojih nije igrao večiti derbi iako je bio u protokolu.

Na treninzima je i Markus Pejdž, ali on nije ni prestajao sa radom i pored loma nosa, koji je doživeo na treningu pred derbi. Čak je – na lično insistiranje – igrao protiv Crvene zvezde.

Sve u Partizanu posebno raduje činjenica da je Ognjen Jaramaz dobio dozvolu lekara da može da počne da radi sa loptom. I to, sa desnom – šuterskom rukom – koja je do pre par nedelja bila u longeti, zbog loma kosti šake na utakmici protiv FMP-a.

Sjajni organizator igre je do sada radio individualno – prvo na održavanju snage, a onda i košarkaške elemente koristeći samo levu ruku. Sada je koliko-toliko u normalnom ritmu.

Međutim, njegov povratak na teren ne bi trebalo očekivati baš u prvim mečevi po povratku sa pauze (Mornar, 5. decembra, odnosno Bahčešehir, pet dana kasnije).

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *