PARTIZAN POBEDNIK 11. MEMORIJALA NIKOLE JEVREMOVIĆ “GUŽVE” (FOTO)

Rukometaši Partizan su osvojili 11. Memorijal Nikole Jevremović “Gužve” pošto su u veoma uzbudljivom i izjednačenom finalnom duelu savladali Loznicu dok je 3. mesto pripalo lazarevačkoj Kolubari koja je bila bolja od domaćeg ORK Metalca.

FINALE

LOZNICA-PARTIZAN 21-24 (10-8)

LOZNICA: Cvijanović 7, Bacanović 4, Stojanović 3, Stefanović 1, Cvijić 1, Podraščić 1, Stević 4.

PARTIZAN: Jovanović 4, Petrović 2, Andrija Vesković 2, Arsić 2, Stanković 5, Praštalo 2, Lazić 2, Aleksa Vesković 5.

Iako Loznica u finalu nije mogla da računa na Luku Jovanovića koji je morao da pauzira zbog teškog pada na utakmici sa Kolubarom, mora se priznati da je odigrala izuzetno borbeno, vodila čitavih 54 minuta ali je na kraju poklekla. Partizan je tri puta uspeo da se vrati, i to u prvom poluvremenu kad je nakon 7-4 za Lozničane napravio brejk i poveo 7-8, zatim u drugom delu kada je stigao minus od četiri gola i izjednačio na 14-14 u 42. minutu i kad je u samoj završnici posle vođstva Loznice od 20-18 u 54. minutu, napravio veliki preokret i na kraju slavio. U tvrdoj i veoma oštroj igri posebno se istakao golman Partizana Soković koji je svojim sjajnim odbranama u završnici doneo prevagu svom timu a svojim saigračima bio veliki oslonac kad se utakmica lomila.

Mlad sastav Beograđana koji je pokazao karakter, igrao veoma brzo i u Aleksi Veskoviću imao svog najefikasnijeg igrača, do pobede je stigao zahvaljujući odličnoj odbrani u završnici utakmice ali i padu koncentracije Loznice. Naime, u poslednjem minutu kod rezultata 21-20 za Partizan, Pantić je pogrešio u dodavanju, usledila je brza kontra crno-belih koju je Petrović pretvorio u gol i time otvorio vrata pobede i osvajanja prelaznog pehara.

Inače 11. Memorijal Nikole Jevremovića “Gužve” su otvorili dr Zoran Živković, predsednik Organizacionog odbora turnira i predsednik Skupštine ORK Metalca kao i Vladimir Mišković, član Gradskog veća za Sport.

Na kraju, prelazni pehar pobednika “Gužvinog” Memorijala je uručen Andriji Veskoviću kapitenu Partizana dok je najbolji golman Veljko Soković, takođe iz Partizana. Kapiten Loznice, Nemanja Marjanović je primio trofej za osvojeno drugo mesto.

Originalni članak: Valjevskaposla.info

Foto galerija Valjevskaposla.info:

FINALE1
FINALE3
FINALE4
FINALE6
FINALE5
GUZVA
FINALE7
LOZ-KOL1
MET-PAR1
OTVARANJE3
OTVARANJE1
OTVARANJE2
DODELA2
DODELA5
DODELA4