Partizan pobedio, Brajma debitovao i oduševio navijače!

Najtrofejniji košarkaški klub u zemlji krenuo je u pohod na 22. titulu prvaka trijumfom koji je večeras ostvario nad ekipom Vojvodine.

Partizan je u poslednjoj utakmici prvog kola Super lige savladao Vojvodinu rezultatom 90:67 (28:10, 21:31, 18:13, 23:13) pred oko 2.000 ljubitelja košarke.

Crno-beli su nastupili bez kapitena Novice Veličkovića koji je utakmicu pratio sa klupe “u civilu”, zajedno sa Markom Čakarevićem koji je već duže vreme van trenažnog procesa zbog povrede.

Domaćin je u prvom kvartalu pokazao kakav je odnos snaga dva tima i praktično je pitanje pobednika rešeno u prvih deset minuta.

U prvoj četvrtini šansu da debituje u crno-belom dresu dobio je Amida Brajma koji je za manje od šest minuta na parketu izveo dva sjajna zakucavanja i na klupu otišao sa 7 postignutih poena, 4 skoka i jednom blokadom.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Najdžel Vilijams-Gos koji je ubacio 16 poena i zabeležio 9 asistencija. Pratili su ga Marko Pecarski (11 pts, 12 sk), Amida Brajma (12 pts, 9 sk) i Slobodan Jovanović (11 pts, 2 sk, 2 as).

Partizan će u drugom kolu Grupe B dočekati FMP.