Partizan planira smenu Stolice: Kandidati su Nađ i Duljaj

Naredna dva dana su ključna po pitanju statusa trenera

Vri u Humskoj. Atmosfera u Partizanu odavno je prešla tačku ključanja i pitanje je dokle će moći ovako usled serije kikseva na početku Mozzart Bet Superlige i ozbiljnog zaostatka za večitim rivalom posle samo četiri kola. Ilija Stolica je posle poraza u Novom Pazaru rekao kako bi bilo neozbiljino da razmišlja o ostavci, međutim, to ne znači da je njegov ostanak na klupi zacementiran. Naprotiv.

Uprava crno-belih uveliko razmišlja o smeni šefa stručnog štaba na osnovu svega što je videla prethodnih sedmica otkako je takmičenje počelo. Procena rukovodilaca je da Stolica više ne drži situaciju pod kontrolom i da bi zadržavanje na klupi moglo da rezultira i ranom eliminacijom iz UEFA takmičenja, a Parni valjak prvi naredni meč igra već u četvrtak na Kipru protiv AEK-a iz Larnake. Upravo taj vremenski tesnac primorava čelnike na brzu reakciju, verovatno već do ponedeljka, a kako je potvrđeno Mozzart Sportu sa više relavantnih izvora, smena Ilije Stolice je spremna.

Ne i realizovana, jer postoji ozbiljan problem s kojim su se crno-beli suočavali i kad su birali naslednika Aleksandra Stanojevića. Koga zvati i(li) – još važnije – ko će pristati. Prema informacijama našeg portala, u ovom trenutku, dva su kandidata za funkciju šefa stručnog štaba Partizana. Obojica imaju status klupske legende, obojica su bila deo tima koji se premijerno plasirao u Ligu šampiona 2003. i obojica su pokrivala poziciju zadnjih veznih na reprezentativnom nivou.

U pitanju su Albert Nađ i Igor Duljaj.

Nađ je u neku ruku bliži poslu, jer je već uz klub, doduše, u njegovoj filijali, Teleoptiku. Od 2019. je u ulozi stratega Teleoptika, člana Srpske lige „Beograd“ i nekoliko puta je isticao da mu je to priprema za ozbiljni angažman, kao i da se nada kako će jednog dana sesti na klupu Partizana. Po okončanju igračke karijere bio je koordinator za sportske pitanja, kasnije unapređen na funkciju sportskog direktora, bio je angažovan u Rakovici kao direktor i trener, da bi bliski kontakt sa seniorskim timom Partizana imao i u trenerskom mandatu Sava Miloševića, na čiji je poziv bio jedan od saradnika u stručnom štabu.

Što se tiče Duljaja, kad je prestao sa aktivnim igranjem fudbala uplovio je u trenerske vode najpre u drugom timu ukrajinskog Šahtjora, kasnije i kao pomoćnik Paula Fonseke u najboljem sastavu Rudara, da bi i on baš na poziv Miloševića bio kopptiran u stručni štab početkom januara 2020. i sve do pre nekoliko sedmica radio u Humskoj, kako sa Savom, tako i sa Aleksandrom Stanojevićem. Govorilo se minulih dana da Duljaj ima poziv da se vrati u Ukrajinu, ali su se ti planovi izjalovili i sad se ponovo otvara mogućnost saradnje sa crno-belima.

Uslov da neko od njih dvojice dobije šansu karijere jeste rastanak sa Ilijom Stolicom. Iako je pre samo dva meseca potpisao ugovor na dve godine, a početkom sedmice dobio poverenje Milorada Vučelića da nastavi posao i posle odlaska Ivice Ilijeva sa funkcije sportskog direktora sve je više zagovornika ideje da se napredak pod palicom novog šefa stručnog štaba ne vidi i da su promene neophodne. Čak je stigao signal od ljudi koji su nekad sedeli u foteljama i čija se reč i danas poštuje se povuče taj radikalan potez.

Originalni članak: Mozzart sport