Partizan obeležio 60 godina od osvajanja Evrope

Sportsko društvo Partizan i trofejni vaterpolo klub obeležili su 60 godina od osvajanja prvog Kupa šampiona 1964. godine u Zagrebu.

Predsednik vaterpolista Jovan Lazarević je dodelio plakete treneru i igraču Borisu Čukvasu, zatim Đorđu Perišiću i Nenadu Maniću. Plakete su spremne za Dragoslava Šiljka koji je u SAD i Ozrenu Bonačiću koji je Zagrebu. Nisu među živima: Muškatirović, Janković, Sandić, Tedeski, Živković i Glidžić.

VK Partizan

„Ovakvim uspehom, ovakvim jubilejem ne može da se pohvali ni jedan klub koji je postavio putokaze, utabao put velikom broju klubova iz regiona, bio temelj karijera velikih igrača I uspeha reprezentacije. Partizan je imao veliku ulogu u društvu, veliki broj igrača je imao zavidne karijere u drugom oblastima života. Sada pokušavamo da se vratimo na stare staze I imamo parvo da budemo optimisti” rekao je predsednik Jovan Lazarević.

Posle predaje plaketa, zahvalio se Đorđe Perišić. Vidno uzbuđen, uz reči zahvalnosti JSD i VK Partizan na organizaciji svečanosti, evocirao je uspomene iz Zagreba. Partizan je u ovom gradu bio domaćin jer Beograd nije imao uslove za odigravanje vaterpolo utakmica u zatvorenom bazenu.

„Tada je počela prva od nekoliko zlatnih era Partizana. Tada smo pobedili na svim takmičenjima. Druga je bila od 1973. do 1975. kada smo osvojili devet trofeja ne izgubivši ni jednu utakmicu. Hoću da verujem da će krajem godine na isti način biti obeležen i naš peti kup šampiona koji je u Beogradu osvojen 1974. na Banjici“ rekao je Perišić.

VK Partizan

Svečanosti su između ostalih prisustvovali predstavnici broijnih uspešnih generacija Partizana: Predrag Vraneš, Jaroslav Hruda, Zoran Avramović, Dejan Jovović,Dejan i Darko Udovičić, Vaso Subotić, Dejan Perišić, Nikola Ribić, Dragan Jovanović, Vitomir Padovan, Boban Antonijević, Uroš Ganović, Filip Filipović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Slobodan Soro, Slavko Gak, Petar Jakšić, Nemanja Marijan, Đorđe Đorđević, Uroš Stevanović, Nikola Marjanović, Miloš i Mihajlo Korolija, Marko Avramović, Aleksandar Nikolić, Vlada Radan, Nebojša Mitrić i mnogi drugi.

Originalni članak: Sport Klub.rs