Partizan Mozzart Bet: Matijasova reakcija neprimerena, bez obzira na drugu stranu, sprovešćemo interni postupak

Novo saopštenje, ovoga puta iz Humske

Posle žestokog saopštenja Crvene zvezde, svega nekoliko minuta kasnije stiglo je i saopštenje iz Humske. U njemu se ponovo najviše pominje Matijas Lesor. Crno-beli ističu da francuski centar nije smeo da nasrne na Filipa Petruševa posle velike pobede ekipe koja je u jednom momentu imala i 20 poena zaostatka.

Verna podrška navijača je ponos Kluba i ona nedvosmisleno čini Partizan jedinstvenim u svetu. Ipak, sinoć su se u Štark areni videle i čule stvari kojima nije mesto na sportskim borilištima. Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan Mozzart Bet zalaže i Klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket. Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i Klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru. Svakako, Partizan Mozzart Bet će učiniti sve da njegovi igrači više nikada ne učestvuju u incidentima i bez obzira da li su isprovocirani ili ne, uvek budu primer sportskog i viteškog ponašanja“, stoji na sajtu kluba. 

Crno-beli nastavljaju sa apelom za javnost:

KK Partizan Mozzart Bet apeluje na javnost da ipak pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu. Kao Klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog. Verujemo da je puna dvorana i rekord ABA lige samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone. Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer.”

Originalni tekst Mozzart Sport