Partizan menja ime: Više neće biti “Jugoslovensko” sportsko društvo!

Crno-beli na skupštini odlučili da se prefiks obriše iz imena, a konačna odluka biće doneta nakon javne rasprave među crno-belom javnosti

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan ide u istoriju! Na sednici koja je održana 16. maja, na kojoj je prisustvovalo 21 od 24 klubova članova JSD Partizan, a sednicom je predsedavao Ostoja Mijailović, odlučeno je da se krene u proces promene imena JSD Partizan.

Kako je navedeno, pod tačkom razno, prihvaćen je predlog da se ubudće ime Jugoslovensko izbaci iz naziva. Povodom ove debate će se organizovati javna rasprava, gde će stav izneti crno-bela javnost u demokratskom procesu.

– Pod tačkom razno prihvaćen je predlog UO Društva da se formira radno telo koje će u narednom periodu organizovati javnu raspravu vezanu za promenu imena Jugoslovenskog sportskog društva „Partizanˮ. Naime, kako je rečeno, u klubovima i crno-beloj javnosti se već duži niz godina razgovara na ovu temu i tom prilikom iznose različita mišljenja. Stiče se utisak da se u javnosti u pojedinim prilikama ime JSD Partizan zloupotrebljava i omalovažava, čime se nanosi šteta Društvu i njegovim članovima.

– Stoga javna rasprava ima za cilj da se celokupna crno-bela javnost ‒ i niko drugi ‒ odredi prema ovom pitanju, te da odluku o tome donesu svi navijači Partizana na osnovu demokratskog procesa, u kome će svako imati pravo da argumentovano zastupa svoj stav. Javnosti je posebno važno naglasiti da je razgovor u okviru klubova o ovom pitanju prisutan već duži period, ali, s obzirom da je reč o odluci od velike važnosti, postoji opšta saglasnost da je u proces odlučivanja potrebno uključiti sve partizanovce pre donošenja bilo kakvog dalekosežnijeg rešenja – navedeno je na sajtu JSD Partizan.

Originalni članak: Telegraf.rs