PARTIZAN – JAVOR: Pobeda, obaveza prema navijačima (19h35min – mogući sastavi)

Igor Duljaj nije želeo mnogo da priča o debaklu Partizana u Danskoj, fokusiran je na utakmicu protiv Javora

ФОТО: ФК Партизан

Partizan još nije zalečio rane teškog debakla od Nordsjelanda u plej-ofu za Ligu konferencije (0:5), a već mora da se okrene obavezama u prvenstvu. Crno-beli večeras dočekuju Javor, a Igor Duljaj poziva na oprez, s obzirom na to da su Ivanjičani prošlog puta odneli bod iz Humske:

– Sve utakmice su mnogo teške, posebno posle ovako sramnog poraza. Kao i na prethodnoj utakmici protiv Sabaha rekao sam da ću tražiti od tima da razmišljaju o sledećem protivniku. Tim je svestan, kao i ja, da će ovo biti mnogo težak meč i naravno da imamo obavezu prema ljudima koji dolaze da gledaju Partizan i prema onim navijačima koji su putovali 30 sati da nas bodre u Danskoj. Dodatni motiv je da im vratimo dug za taj sraman poraz u kome sam i ja učestvovao. Biće veoma teško psihološki, međutim, verujem u svoje igrače i da možemo da izađemo iz bilo koje teške situacije.

Šef stručnog štaba tima iz Humske nije razgovarao sa igračima o ubedljivom porazu u Danskoj.

– Nismo imali sastanak posle poraza od Nordsjelada, jer smo dugo putovali. Uvek volim hladne glave da razmislim o onome što se dogodilo, tako da nismo pričali o tome, već nam je fokus na Javoru.

Duljaj je u superlativima govorio o narednom protivniku u Super ligi:

– S druge strane biće kolega sa kojim sa imao priliku da sarađujem, odličan trener Radovan Ćurčić koji poznaje Partizan, bez obzira što je dosta novih igrača došlo u naš klub. Ivanjičani imaju Gigića koji nam je u prošloj utakmici zadao dosta problema. Simptomatično je da svi igrači koji su bili u Partizanu uvek kad odu u neki klub zadaju nam probleme, tako da će on biti jedna od glavnih opasnosti za naš tim.

Igor nije želeo mnogo da priča o debaklu u Danskoj:

– Voleo bih da se koncentrišem na utakmicu sa Javorom jer je mnogo važna. Posle meča može svašta da se priča i da se pita tako da nemam nikakav problem, ali voleo bih da se fokusiramo samo na Javor. To mi je u ovom trenutku najvažnija utakmica. Naravno da očekujem reakciju tima. Moramo da reagujemo zbog ljudi koji će doći da nas podrže. Imamo jednostavno obavezu prema grbu koji nosimo, moramo da prevaziđemo sve probleme, ne sumnjam da ćemo uspeti.

Dok su crno-beli boravili u Danskoj, trogodišnji ugovor sa Partizanom potpisao je Gajas Zahid.

– Imao sam priliku da porazgovaram sa Zahidom. Rekao je da je malo pod stresom, što je normalno jer je dugo putovao i vodili su se dugi pregovori. On  neće početi utakmicu sa Javorom – rekao je Duljaj.

Originalni članak Sportski žurnal