Partizan i Čumić – drugi deo; Duljaju se sviđa što se ponavlja! Ratkov je dobar, ali imamo Popovića

Trener crno-belih nije gledao Vranješa i spreman je da šansu da mladom Iliću

Probao je Partizan prošlog leta da dovede Nikolu Čumića i nije uspeo. Probaće i ovog, mada je opet pitanje kakav će ishod biti. Najmanji zajednički imenilac je da ga želi – struka. Tad Ilija Stolica, sad Igor Duljaj, što ostavlja prostor rukovodiocima da pokažu veštinu prilikom pregovaranja i dovedu hitrog krilnog fudbalera na Topčidersko brdo.

Prethodne godine to nisu uspeli ni na pozajmicu iz Olimpijakosa, a sad će posao biti utoliko izazovniji ako se zna da je rođeni Užičanin još dve godine pod ugovorom sa Vojvodinom, a crno-beli se nisu baš pretrgli kad je reč o plaćanju obeštećenja. Možda se i tu krije deo obrazloženja što su završili tek na četvrtom mestu Mozzart Bet Superlige Srbije.

Ideju o potencijalnom angažmanu Čumića aktuelizovao je i Igor Duljaj.

„Imam lepo mišljenje o Čumiću, bio je „preko“, video šta se traži. Neverovatno brz, može da se ponavlja. Koji trener ne bi voleo igrače kao što su Čumić i, takođe, inteligentni Ilić“, potencirao je trener Partizana gostujući u redakciji Sportskog  žurnala i mladog vezistu TSC-a.

Potom i njegovog saigrača u napadu, Petra Ratkova?

Mlad, snažan, dobar, ali… Partizan ima Matiju Popovića! Ne smemo da dupliramo, bolje da biser raste uz iskusnijeg, stvorimo priču da klub profitira od transfera“.

I tako zaradi milione, kao na primeru Stevana Jovetića koji je još 2008. ozišao u Fjorentinu, a sad golica maštu Gorbara pošto mu je istekao ugovor sa Hertom i slobodan je, potencijalni povratnik, a takve u Humskoj obožavaju?

Kad bi došao Jovetić, veliki partizanovac, sa sjajnom karijerom, to bi bilo neverovatno. Pitate li navijače: kako da ne! Opet imate Rikarda, Jovetića, al’ hoćete da promovišete i nekog mladog poput Matije Popovića. Vraćamo se na strategiju“.

Baš u tom kontekstu Duljaj je spreman da na suprotnom kraju terena šansu u kontinuitetu pruži Mihajlu Iliću, iako je Ognjen Vranješ (bio) pred potpisom, ali posle navijačkog nezadovoljstva i nepristojnih poruka prema Bojanu Ostojiću pitanje je koliko je poželjan u Humskoj. Čini se da ni šef stručnog štaba nije oduševljen nekadašnjim članom Crvene zvezde.

Ne bežim od te teme, ali se vraćamo na to šta klub želi. Ako hoćemo da igra mlad igrač onda je to – Ilić. Znam o kome se radi (Vranješu, op. au), ali ga nisam gledao. U fokusu su mi samo Partizanovi fudbaleri“, dodao je Igor Duljaj.

Originalni tekst Mozzart Sport