Partizan, Baskonija, Valensija i Žalgiris imaju isti broj pobeda, ko je najbolji u tom krugu?

Kakva će tek biti borba za Top 8…

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Posle do sada završenih mečeva 24. kola Evrolige dobili smo situaciju da na tabeli od šestog do devetog mesta imamo Partizan, Baskoniju, Valensiju i Žalgiris sa istim skorom, 13 pobeda i 11 poraza.

Dok Valensija nije savladala Panatinaikos u dramatičnoj završnici u Atini, Partizan je imao najbolji skor u konkurenciji Žalgirisa i Baskonije, ali kakva je situacija sada kada se i Valensija izjednačila sa njima, s obzirom da je Partizan izgubio oba meča protiv tog španskog kluba?

U tom krugu Partizan sada ima skor 3-3, odnosno 3 pobede (2 protiv Žalgirisa i jednu protiv Baskonije) i 3 poraza (dva od Valensije i jedan od Baskonije).

Valensijin skor je 2-2, odnosno dve pobede nad Partizanom i po jedan poraz od Baskonije i Žalgirisa, protiv kojih tek treba da odigra druge utakmice.

Žalgiris ima skor 2-2, odnosno pobede nad Valensijom i Baskonijom i dva poraza od Partizana.

Isti skor ima i Baskonija, 2-2, od čega su pobede ostvarene nad Partizanom u Vitoriji i Valensijom, a porazi od Žalgirisa u Kaunasu i Partizana u Beogradu.

Zato je Partizan i dalje na šestom mestu, jer ima najviše pobeda u ovom krugu i ako bi i na kraju ligaškog dela takmičenja ove četiri ekipe takođe imale isti skor, bilo bi mu bitno da nijedna od tih ekipa nema više od ukupno tri pobede u međusobnim okršajima.

Originalni članak: Sportske net