Parni valjak u Kruševcu traži izlazak iz krize (16h, mogući sastavi)

– Moramo da počnemo da pobeđujemo kako bismo zadržali mesto koje nam donosi kvalifikacije za Ligu šampiona – kaže Albert Nađ

Crno-beli danas u Kruševcu traže izlazak iz krize. Partizan je na prethodnih pet mečeva zabeležio isto toliko poraza i više nema prava na grešku, ukoliko želi da sačuva drugo mesto i obezbedi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Parni valjak trenutno ima četiri boda više od TSC-a i pokušaće pod Bagdalom da napravi veliki korak ka borbi za grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja.

Albert Nađ, šef stručnog štaba kluba iz Humske, posle poraza od Vojvodine u prošlom kolu izjavio je da je od početka Partizanov cilj bio drugo mesto, što je izazvalo negativne komentare navijača:

– Napravio sam lapsus kad sam rekao da je pre početka sezone cilj bio da budemo drugi. Međutim, sve se to desilo posle utakmice, u situaciji koja nije baš prijatna, mislio sam na jednu stvar, a rekao drugu. Kad smo ušli u plej-of i imali zaostatak za Zvezdom tada je bio cilj zadržati drugo mesto jer nam to donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Čisto da kažem ono što jeste, jer je bilo više polemike o tome i priče o onome što sam ja rekao.

Partizan je slavio na prethodnih pet mečeva u Kruševcu, dok pod Bagdalom nije primio gol 405 minuta, ali šef struke crno-belih ističe da ima veliko poštovanje prema narednom protivniku:

– Nemojmo da se zavaravamo da ćemo imati lak posao,  protivnički igrači se dokazuju. Mi ćemo se bazirati na način na koji ćemo doći do pobede. Igramo protiv ekipe koja se mnogo promenila u poslednje vreme, ima novog trenera i drugačiji način igre. Moramo da se baziramo na sebe, budemo brži i agresivniji na sredini terena. Hitrije ekipe su nam pravile dosta veći problem. Moramo da počnemo da pobeđujemo da bismo zadržali drugo mesto.

Nađ se osvrnuo na prvu utakmicu u ulozi šefa struke crno-belih:

– Sigurno nisam priželjkivao da debitujem porazom pred našom publikom. Porazi su, oduvek, sastavni deo posla, imali smo kratak period da bismo nešto promenili. Definitivno imamo neke ideje koje moramo da popravimo, da nađemo bolje rešenje. U prošloj utakmici smo imali smo kadrovskih problema, Baždar je bio povređen, Marković je već neko vreme van stroja, ali od svakog ko izađe na teren tražiću da ispuni zahteve stručnog štaba. Promenom načina treninga možda ćemo da ubrzamo igru.

Originalni članak: Sportski žurnal