Parni valjak nastavio da melje i u Požarevcu: Partizan dva i po meseca ne zna za poraz

Crno-beli zabeležili još jednu maksimalnu pobedu u Superligi Srbije.

9

Dva trofeja su već u vitrinama, preostaje borba za treći i najbitniji. Odbojkaši Partizana su se učvrstili na drugoj poziciji na tabeli Superlige posle devete vezane pobede. Večeras su crno-beli upisali ukupno 11. trijumf u nizu… Sjajna serija traje još od kraja decembra, što bi značilo da izabranici Bojana Janića ne znaju za poraz dva i po meseca. Poraženi su u večitom derbiju 17. decembra, a posle toga su rušili sve pred sobom i u prvenstvu i u Kupu Srbije.

Večeras je pobedu morala da im čestita ekipa Mladog radnika i to na domaćem terenu u Požarevcu – 3:0 (26:24, 25:20, 25:18). Prvi set je bio neizvestan, a u naredna dva Partizan je na vreme pravio razliku i odlazio na veliku udaljenost. U svim elementima su gosti bili bolji, što je na kraju oslikao i rezultat.

Bojan Janić nije na teren od starta poslao Danijela Gruveusa, već je dao priliku u postavi Aleksi Mandiću. Mladi primač servisa je u ključnim trenucima u finalu Kupa ušao sa klupe i odradio sjajan posao. Nije to zaboravio njegov trener, pa mu je danas dao mnogo veću minutažu nego na prethodnim mečevima.

Uzvratio je Mandić odličnom partijom – zabeležio je 15 poena i bio jedan od zapaženijih na terenu. Od 24 lopte u napadu 14 je pretvorio u poene, što bi značilo da je imao 58 odsto uspešnosti. U napadu nije imao nijednu grešku, a samo je jednom izblokiran. Upisao je i jedan as.

Kapiten Milija Mrdak je osvojio isti broj poena – 15, dok je jedan manje zabeležio Luka Tadić. Iskusni Novica Bjelica je brojao do šest (napad 5-4, 80 odsto).

U poraženom timu najbolji je bio Andrij Tupči sa 15 poena (napad 28-14), a ispratio ga je Goran Bjelica sa 14. Nemanja Čubrilo se zaustavio na devet (napad 10-6, tri bloka).

Ovo je bila odložena utakmica 18. kola Superlige, koje je bilo na programu krajem februara. Sada Partizan ima isti broj mečeva kao i ostale ekipe, pa je mnogo jasnije kome šta treba u poslednjim duelima pred plej-of. Crno-beli su sa skorom 15-4 odmah iza vodeće Vojvodine i skoro je izvesno da će sa te pozicije i ući u razigravanje.

Originalni tekst Mozzart Sport