Papapetru zauvek crno-beo: Lesor kao sin, Partizan nešto specijalno

Papapetru zauvek crno-beo: Lesor kao sin, Partizan nešto specijalno
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Janis Papapetru je proveo samo godinu dana u Partizanu, ali je krv “zarazio” sa crno-belim bojama. Pred utakmicu sa Crvenom zvezdom Meridianbet je otkrio u razgovoru za Basketball Sphere. da ništa ne bi menjao vezano za period proveden u Beogradu, kao i da je ostvario posebnu povezanost sa Matijasom Lesorom.

Ne krije da duel protiv Zvezde nije kao ostali – da je Partizan ima posebno mesto u njegovom srcu.

Naravno da će ta utakmica biti specijalna. Partizan je za mene nešto specijalno, igrao sam tamo, volim taj klub. To bih opisao kao vrlo uspešan period. Imali smo kvalitetnu sezonu, postigli smo mnogo toga i zamalo se našli na Fajnal foru. Osvojili smo ABA ligu na kraju, što je bilo mnogo značajno za klub i veoma sam srećan zbog onoga što smo pružili navijačima, zbog svih uspomena koje smo uspeli da kreiramo.”

Kada bi mogao opet, svi bi isto.

,,Ne bih ništa promenio, kada je reč o toj sezoni. Sve je bilo kako treba. Rezultati su bili sjajni. Imao sam priliku da igram za jednog od najboljeg trenera svih vremena, u klubu koji je obeležio istoriju evropske košarke. Samim tim, moram pozitivno da gledam na to iskustvo.”

Matijas Lesor je momak sa kojim već drugu godinu sarađuje. Prvo u Partizanu, sada i u Panatinaikosu, koji će večeras odmeriti snage sa Zvezdom u Areni (20 časova, Sport klub):

,,Povezanost sa njim je neverovatna. Vrlo smo bliski, odličan je momak i sjajan igrač. On je kao moj sin, tako ga tretiram. Učim ga svemu i vrlo sam srećan što provodim drugu sezonu sa njim”, zaključio je Papapetrou razgovor za Basketball Sphere.

Originalni tekst Meridiansport.rs