Papapetru: Partizan će biti odličan izazov

Reprezentativac Grčke očekuje zanimljivo novo poglavlje u karijeri, ali pre toga ima velike planove sa nacionalnim timom

Među najzanimljivijim transferima ovoga leta u evropskoj košarci je bez dileme prelazak Joanisa Papapetrua iz Panatinaikosa u Partizan. Grčki košarkaš će naredne sezone prvi put u karijeri igrati van domovine, ali pre toga ima velike imabicije sa nacionalnim timom. Prvo će igrati meč sa Srbijom u Beogradu u okviru kvalifikacija za Mundobasket naredne sezone, a onda u crno-belom dresu sledi ambiciozan projekat.

Papapetru je o svemu ovome pričao na “medija deju” u Atini gde se nacionalni tim Grčke sa novim selektorom Dimitrisom Itudisom, ali i Janisom Adetokunbom sprema za sve pomenute izazove.

S obzirom da su Grci okupili paklen sastav sa svim najboljim igračima, očekivano je da tamošnja javnost razmišlja samo o medalji na predstojećem šampionatu Evrope.

Svako ko samo gleda na krajnji cilj i razmišlja samo o medalji, a ne o pređenom putu i pripremama, obično ne ostvari taj cilj. Kada je u pitanju ova ekipa, moramo da budemo spremni da radimo, da funkionišemo kao tima i samo tako ćemo doći do rezultata“, rekao je Papapetru za SDNA.

Grčka već godinama čeka na medalju, a čini se da odavno nisu bili jačin i popunjeniji na svakoj poziciji.

Imamo stvarno dobar sastav. Svi dobro za sada funkcionišemo. Došli smo fokusirani i to je u ovom momentu najbitnije.”

Ipak, sve oči su uprte u Janisa Adetokunba koji uz sebe ima i braću koji su takođe deo reprezentacije.

Njegovo prisustvo je veoma bitno. On je možda najbolji atleta na planeti, on daje ovoj ekipi potpuno drugačiju dinamiku.”

I medije iz Grčke je zanimalo zbog čega se Papapetru odlučio za dolazak u Srbiju gde će sarađivati sa Željkom Obradovićem.

Novo poglavlje u karijeri. Sledeće sezona će biti drugačija, želim sebe da testiram, da vidim kako ću izgledati. Biće odličan izazov.

Već nekoliko sezona Papapetru je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi. Očekuje se da ima ozbiljnu ulogu i kod Itudisa i kod Obradovića.

Ne razmišljam na taj način. Kada god kročim na teren, želim da pronađem način da pomognem ekipi. Samo o tome razmišljam, a ne o nekoj velikoj ulozi“, zaključio je novi igrač crno-belih.

Originalni tekst Mozzart sport