Papapetru otkrio kako se desio transfer u Partizan: Žocov poziv je promenio sve

Prvi put u karijeri Joanis Papapetru napustio je rodnu Grčku, a kako se dogodio transfer u Partizan, otkrio je u razgovoru za Mozzart sport.

– Pre svega želim da kažem da će Panatinaikos uvek ostati moja druga kuća, klub koji izuzetno poštujem. Prošli smo mnogo toga zajedno i osetili smo da je došlo vreme za promenu. Sa svima u klubu sa ostao u sjajnim odnosima i imam samo najbolje da kažem o svima, sada je moj klub Partizan čije se ambicije savršeno poklapaju sa mojima. Iznet mi je plan koji mi se vrlo svideo, zapravo sve oko kluba mi se svidelo i na kraju sam doneo odluku da potpišem ugovor sa timom koji dosta znači u evropskoj košarci – počinje krilni košarkaš koji je u Evroligi prošle sezone prosečno beležio 12 poena.

Dogodio se i razgovor sa Željkom Obradovićem koji nije trajao predugo, ali je bio sasvim dovoljan da Papapetru shvati šta može da očekuje od najtrofejnijeg trenera Evrope.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

– Kada sam rekao agentu da sam zainteresovan, tada me je trener Obradović pozvao. Nismo dugo razgovarali, ali vrlo brzo smo shvatili da slično razmišljamo i slično očekujemo. Jednostavno svi u Evropi znaju ko je i šta je trener Željko Obradović. Iskren da budem, njegov poziv je za mene motivacija jer želim da razmišljam kao on, da budem posvećen kao on. Osetio sam to preko telefonskog razgovora, a verujem da će biti odlično i kada budemo krenuli da radimo na parketu. Jednostavno, trener Obradović je neko ko osvaja titule, a isto to želim i ja i biće mi cast da budem povezan sa njim – istakao je Papapetru, koji je priznao da je veliki prijatelj sa doskorašnjim saigračem, a od sledeće sezone velikim rivalom, Nemanjom Nedovićem.

Originalni tekst: Objektiv.rs