Pantić: Presrećan sam što je moje prezime zasvetlelo na semaforu

Sportski žurnal

Jednoglasna ocena navijača srpskog prvaka posle trijumfa protiv Mladosti u Humskoj (3:0): „Da, to je taj Danilo Pantić kakav je potreban Partizanu”. Vezista koga je još pre nekoliko godina Ljubiša Tumbaković, najtrofejniji trener u crno-beloj istoriji, sa pozicije sportskog direktora proglasio za sublimaciju Dragana Ćirića, Saše Ilića i Saše Ćurčića, leteo je terenom u duelu s Lučancima, demonstriravši raskoš talenta i bogat repertoar poteza.

Aplauz oduševljene publike kada je napuštao igru – dokaz da je na putu da definitivno „oživi” karijeru po odlasku u Čelzi usporenu povredama i ne preterano velikom minutažom na pozajmicama u Viteseu i Ekscelzioru.

– Prvo poluvreme je bilo tvrdo, fizički teško, s puno trčanja po celom terenu. Posle prvog gola sve je postalo lakše, na kraju zabeležili smo ubedljivu pobedu. Sa ove distance, čini se, rutinsku, ali nije bilo baš tako – sumira utiske iz meča protiv Mladosti Danilo Pantić.

Mnogo nam znači Bambi

Fudbaleri Partizana oduševljeni su umećem Zorana Tošića na treninzima: „kupio” ih potezima demonstriranim sijaset puta u CSKA iz Moskve, redovno u Ligi šampiona.

– Mnogo nam znači Bambi, naročito za organizaciju igre. Ima sjajan prekid – hvali dugogodišnjeg seniorskog reprezentativca devet godina mlađi Danilo Pantić.

Egzekucija crno-belog đaka u 62. minutu, za udvostručen kapital Parnog valjka, definitivno je otklonila dileme oko pobednika.

– Hvala Tavambi, lepo me je uočio i odlično uposlio. Presrećan sam što je moje prezime zasvetlelo na semaforu.

Slavlje kreatora Partizanove igre – u stilu legendarnog Dragana Mancea. Za „fontanu” radosti razdraganih navijača, naročito na zapadnoj tribini.

– Po postizanju gola osetio sam neverovatnu energiju i trčeći ka publici bacio se na kolena. Nadam se da ću da nastavim niz, započet nedavno na utakmici mlade reprezentacije Srbije protiv Gibraltara.

Malo je nedostajalo da biser rođen 1996. u Rumi zasluži mesto i u rubrici „asistenti”. Posle pola časa igre napravio je dar-mar po levoj strani, u slalomu nadmudrio čuvare i pravovremeno poslao loptu na peterac ka Ognjenu Ožegoviću, ali… Novajlija iz Čukaričkog se pridigao sa zemlje, pokušao kolenom, najbolje što je u tom trenutku mogao – Dragan Rosić nije morao da vadi loptu iz mreže.

– Dešava se, Ožegoviću je ovo bila prva utakmica u crno-belom dresu. Bez sumnje, radi se o kvalitetnom napadaču, siguran sam da će to da dokaže i na narednim utakmicama.

Prvi sledeći izazov – protiv Jang bojsa u Bernu, na premijeri Grupe B Lige Evrope. Šansa da se drugo po vrednosti klupsko takmičenje na Starom kontinentu započne na željeni način – osvajanjem bod(ov)a.

– Očekuje nas teška utakmica u Švajcarskoj. Probaćemo da spustimo loptu na zemlju i zaigramo našu igru. Idemo na tri boda.

Da bi se Partizan vratio bar neporažen iz zemlje sira, čokolade i banaka, neophodno je i da Danilo Pantić još jednom zablista, naročito posle povrede skupo plaćenog Sejdube Sume, van konkurencije za megdan s Jang bojsom. Sudeći po izdanju protiv Mladosti – crno-beli vunderkind je kadar za velika dela, proricana još i pre nego što je zakucao na vrata prvog tima.