Panter: To su male i jednostavne stvari, ali to je ključ ovih meseci

punter

Foto: Printscreen

Bek Partizana Kevin Panter govorio je pred susret sa Efesom, u 29. kolu Evrolige.

Punter će pokušati da pomogne crno-belima da slave u Istanbulu i upišu 16. pobedu u eliti, koja bi im otškrinula vrata play-offa.

U uvertiri pred ovaj susret, ekipa Željka Obradovića slavila je protiv Crvene zvezde u derbiju, nakon što je gubila 20 razlike.

,,Utakmica je bila veoma zahtevna i mentalno i fizički. Posle meča je bilo malo umora, ali to je normalno. Dugačka je sezona, treba da vodiš računa o svom telu tokom godine. Mart je, pilazimo kraju, treba da budemo još više fokusirani, to je ono što ja radim. Kako se sezona bliži kraju, potrebno je da više obratiš pažnju na te stvari”, rekao je Panter.

Efes kvalitetan, bez obzira na rezultate

Bek crno-belih otkrio je i na koji način prevazilazi poteškoće izazvane zgusnutim rasporedom poslednjih sezona.

,,Kada sam bio u Milanu, igrali smo 93 utakmice te godine. Više nego bilo koji drugi profesionalni tim. Bilo da je reč o NBA ili Evroligi. Ovo je slično tome. Ključ za mene te godine bio je da brinem o svom telu. Potreban je odmor, da hidriraš, jedeš kako treba. To su male i jednostavne stvari, ali to je ključ ovih meseci. Definitivno volimo da igramo utakmice, ali teško je sabiti toliko duela u malo broj meseci. Bilo je baš mnogo, igrači nisu mašine. Prirodno je da se umoriš, ali to je košarka. Volimo to.”

Efes će u predstojećem susretu pokušati da se izjednači na tabeli sa Partizanom. Kao i klubu iz Humske, i aktuelnom prvaku Evrope ovaj duel je vrlo bitan.

,,Igramo sa jakim timom. Bez obzira na to kakvi su bili njihovi rezultati, moramo da budemo spremni za još jednu borbu i da probamo da dođemo do pobede. To je važno i nama i njima. Moramo da budemo fokusirani i probamo da pobedimo. Imaju težak raspored, kao i drugi. Nema izgovora što si umoran, svi prolaze kroz iste stvari. Radi se o tome ko želi više. Moraš da se nadmećeš sa njima, veoma su dobri. Potrebno je da budeš najbolja verzija sebe. Tako se takmičiš sa ostalim dobrim igračima”, rekao je Panter.

Utakmica između Partizana i Efesa na programu je u četvrtak od 18.30 časova.